Prin dubla lui „Staikone”, Vâlcea a urcat pe podiumul Seriei Vest


• CS Municipal – Unirea Tărlungeni 2-0 (0-0 la pauză)

Sâmbătă, în faţa a 5-600 de spectatori, fotbaliştii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au primit vizita braşovenilor de la Unirea Tărlungeni. Deşi oaspeţii veneau cu gânduri mari în Zăvoi, pregătiţi să dea totul pentru a obţine cele trei puncte, elevii antrenorului Alexandru Pelici au ştiut cum să anihileze planurile ardelenilor, zădărnicind toate intenţiile acestora. Mai mult decât atât, cu indulgenţă faţă de oaspeţii din Braşov, dacă prima repriză poate fi considerată una echilibrată, în actul secund raportul de forţe a stat total diferit. Jucătorii de la Unirea Tărlungeni au făcut mai degrabă act de prezenţă, victoria vâlcenilor cu 2-0 fiind parcă prea „scurtă” faţă de numărul mare al ocaziilor clare de gol pe care elevii lui Pelici le-au irosit.

Echilibrul s-a rupt în minutul 70, în urma unei lovituri de la unsprezece metri. Marius Staicu a fost one-man show: a scos penalty, l-a transformat, iar apoi a făcut dubla

Aşa cum spuneam, prima repriză a fost relativ echilibrată. Municipalii şi-au creat cele mai importante ocazii de a marca, însă Geantă, Staicu sau Pârvulescu nu au reuşit să îl învingă pe portarul braşovean Muţiu. După revenirea de la vestiare, acţiunile vâlcenilor au sporit considerabil, braşovenii nemaifiind în stare să ofere nici palide replici. Mai întâi, în minutul 65, Neagoe a foat aproape de a-l învinge pe goal-keeper-ul oaspeţilor, însă acesta din urmă a fost la post şi a reţinut balonul. Echilibrul s-a rupt complet în minutul 70, în urma unei lovituri de la unsprezece metri. Atacantul Marius Staicu a pătruns în viteză în interiorul careului advers, iar portarul Muţiu a apărut neinspirat în calea acestuia şi a comis fault. Centralul timişorean Cătălin Botaş a dictat penalty în favoarea echipei noastre şi, totodată, cartonaş roşu pentru portarul Muţiu. Un minut mai târziu, acelaşi Staicu şi-a asumat responsabilitatea executării loviturii de la unsprezece metri, talentatul atacant învingându-l cu siguranţă pe Dănălache, goalkeeper-ul de rezervă al braşovenilor.
În superioritate numerică, Vâlcea a fost foarte aproape de a-şi dubla avantajul în minutul 80, prin Octavian Vasile. Tânărul mijlocaş din Băile Olăneşti a scăpat atunci singur cu portarul advers, însă a trimis nu foarte plasat, iar Dănălache a izbutit în cele din urmă să se interpună în calea balonului. Cum golul plutea în aer la poarta braşovenilor, acelaşi Marius Staicu s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit. În minutul 84, atacantul de la CSM a fost găsit excelent cu o centrare de către fundaşul Marius Tomozei. De la limita careului mic advers, cel supranumit „Staikone” s-a înalţat şi a trimis cu capul imparabil spre buturile oaspeţilor. Portarul Dănălache s-a văzut din nou bătut, iar CSM şi-a securizat victoria cu câteva minute înaintea expirării timpului regulamentar de joc.
Partida s-a încheiat în uralele spectatorilor, care au savurat din plin cea de-a treia victorie a echipei noastre din acest sezon de pe teren propriu. Prima fusese obţinută în etapa a doua a campionatului, contra reşiţenilor de la Metalul, iar următoarea, în 32-imile Cupei României, în faţa medieşenilor de la Gaz Metan. În urma acestui succes, CS Municipal a acumulat XX puncte şi a urcat pe poziţia a treia în ierarhia Seriei Vest din liga secundă de fotbal.

Caseta tehnică

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Pârvulescu, Dumitraşcu, Tomozei – Vasile, Iordache, Piscanu, Luduşan – Firţulescu, Staicu şi Geantă. Antrenor: Alexandru Pelici.
Unirea Tărlungeni: Muţiu – Popescu, Şerban, Forika, Burlacu – Dâlbea, Minciună, Marin – Vasiloi, Chirciu şi Monea. Antrenor: Dan Bona.
Arbitri: Cătălin Botaş (Timişoara) – central; Nicolae Chiţoiu (Timişoara) şi Patricia Samsudean (Timişoara) – asistenţi.

Rezultatele etapei a VI-a

FC Caransebeş – FC Bihor Oradea 2-3
Telecican ’7, Buşu ’37 / Andor ’27, Trabalka ’38, Andor ’65
FCM Baia Mare – Chindia Târgovişte 2-2
Păcurar ’15, Arnăutu ’41 / Cherchez ’53, Neniţă ’75
FC Braşov – UTA Bătrâna Doamnă 2-2
Matei ’40 ’72 / Curtuiuş ’74, Szekely ’87
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni 2-0
Staicu ’71 (p) ’84
CS Mioveni – Universitatea Cluj 0-1
Ursu ’79
Olimpia Satu Mare – Gaz Metan Mediaș 0-0
Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa 0-0

Clasamentul Seriei Vest după primele şase etape: FCM Baia Mare 14p, Gaz Metan Mediaș 12p, CSM Râmnicu Vâlcea 11p, Șoimii Pâncota 11p, FC Caransebeș 9p, UTA Bătrâna Doamnă 9p, FC Brașov 9p, Chindia Târgoviște 8p, Olimpia Satu Mare 8p, CS Mioveni 8p, Universitatea Cluj 6p, Unirea Tărlungeni 4p, FC Bihor Oradea 4p și Metalul Reșița 1p.