Prin alocarea banilor pentru investiții locale, Extaz, dar și agonie pe chipurile primarilor vâlceni


Bucurie, dar și tristețe pe chipurile primarilor vâlceni aflați pe lista Ministerului Dezvoltării, cu fonduri pentru continuarea obiectivelor de investiții. Bucurie pentru unii aleși locali pentru că, cu acești bani, pot fi achitate datorii, pot fi încheiate lucrări; tristețe pentru alții pentru că nu pot face nimic cu fondurile respective – nu pentru că n-ar fi suficiente, dar, aflați în litigii, pierd, practic, banii.
«Cârstina, cel mai fericit primar: gata cu datoria către Strabag
Poate cel mai fericit primar este Constantin Cârstina. Liberalul a primit 30 miliarde lei vechi, bani cu care va achita datoria fabuloasă către Strabag, firma care s-a ocupat de amenajarea drumurilor locale. Se pare că drumurile la București, audiențele pe la ministrul Dezvoltării Regionale, n-au fost doar plimbări. Și, uite așa, deși nu a trecut la PSD, primarul Cârstina achită datoria către Strabag și poate spune fericit că nu mai are conturile primăriei blocate.

Liberalul Nicolae achită datoriile către Hidroconstrucția
340.457 lei au fost alocați comunei Câineni, iar zilele trecute, primarul Ion Nicolae a semnat, la Consiliul Județean, actul adițional privind investiția de pe Ordonanța 28. „Banii sunt alocați pentru obiective legate de infrastructură. Practic, vor merge către societatea Hidroconstrucția, unde avem datorii după ce au fost asfaltate drumurile de interes local”, a declarat, pentru ziarul nostru, alesul local din Câineni.

5 miliarde lei pentru Mihăești
60% din drumul ce leagă Halta Govora de Plute este deja amenajat, urmând ca, în baza celor 500.000 lei primiți de la Guvern, să fie aplicat cel de-al doilea strat de asfalt. Potrivit declarației primarului Constantin Bărzăgeanu, întreaga investiție este de 17 miliarde lei vechi. Tot cu suma primită, alesul local va reface marcajele rutiere.

Primarul Pârvulescu pierde cei 500.000 lei alocați Păușeștiului
Situație deloc plăcută în localitatea păstorită de liberalul Gheorghe Pârvulescu. Într-o vreme când toți edilii se bucură de fondurile alocate, fie că ajung sau nu, alesul local din Păușești-Otăsău pierde banii alocați pe investiții. „Am intrat în calculele Ministerului Dezvoltării cu 5 miliarde lei vechi. Din păcate, așa cum au venit, așa pleacă. Suntem în litigii cu constructorul în ceea ce privește modernizarea DC Păușești – Govora. Așa că, în acest context, banii nu pot fi cheltuiți. Și cum procesul este pe rol, cum banii pot fi cheltuiți doar până la finele anului, îi pierdem. Procesul nu se va încheia anul acesta”, a declarat edilul Pârvulescu.
Lucrarea a demarat de mult în Păușești Otăsău, dar cum contractul nu a fost respectat, Primăria a dat în judecată firma constructoare. Din păcate, a pierdut banii alocați, recent, de Guvern, tocmai pentru această investiție.

Dediu „încheie” finanțarea la extinderea rețelei de apă
583.397 lei vizează comuna Păușești – Măglași. Conservatorul Alexandru Dediu (foto) este bucuros că poate achita datoria către firma ce s-a ocupat de realizarea a 10 kilometri extindere rețea apă. „Există un proiect privind extinderea rețelei de apă, pe o suprafață de 30 kilometri. Am realizat alimentarea cu apă pentru 10 kilometri și, cu banii pentru investiții, putem achita datoria către firma constructoare. În plus, putem «încheia» și finanțarea acestei lucrări”, a precizat primarul Dediu.

4,6 miliarde lei vechi pentru Vlădești
Social-democratul Sorin Ghiță a primit 460.664 lei pentru investiții. „2,9 miliarde lei vechi vizează un obiectiv început încă din 2006 și pe care sper să-l finalizez cât mai repede: amenajarea DC 62. Practic, cu o parte din suma primită vom turna al doilea strat de asfalt. Pentru a finaliza investiția ar mai fi nevoie de 1,1 miliarde lei. Cu restul banilor, respectiv, 1,7 miliarde lei, continui extinderea alimentării cu apă și a canalizării”, a precizat alesul local din Vlădești.

Și Michiu scapă de datoria la drumuri
Aproximativ 300.000 lei au fost alocați localității păstorită de liberalul Ionel Michiu. Cu banii primiți, alesul local din Stănești va achita, integral, datoria către firma care s-a ocupat de amenajarea drumurilor comunale și a ulițelor.