Primarii Nicolae, Bogdan și Pârvulescu: „Da! închiderii școlilor și grădinițelor”


• totul ca urmare a numărului mic de elevi • Malaia: 4-5 copii la Grădinița Ciunget • Păușești-Otăsău: se desființează învățământul simultan din Șerbănești

Propunerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea de a închide unele uni­tăți școlare țintește și localitățile păstorite de liberalii Ion Nicolae și Gheorghe Pârvulescu și de social-democratul Ser­giu Bogdan. În Câineni, au fost propuse să-și închidă porțile Școala generală Greblești și Școala primară, în Malaia – Școala și grădinița din Ciunget, iar în Păușești-Otăsău – școala primară și grădinița. Decizia finală aparține, însă, autorităților locale. Doar că, și aici, e cu dus și întors. Refuzi închiderea, nu te văita apoi că nu ajung banii. Se pare că edilii vâlceni au înțeles cum stă treaba și vor ține cont de decizia inspectorului școlar general, Ion Gherghinaru.

Ion Nicolae, primar Câineni: „În Câineni, am decis ca Școala generală cu clasele I-VIII Greblești să devină Școală cu clasele I-IV. Elevii vor fi transferați la Școala din Câinenii Mari, unde efectivele de elevi sunt mai mari. Am analizat si­tua­ția reală în ședința de Consiliu Local și am aprobat acest lucru. Cât despre Școa­la primară, unitatea rămâne pe poziție”.

Sergiu Bogdan, edil Malaia: „N-avem decât să acceptăm ordinul Inspec­tora­tului Școlar. Practic, nu sunt copii. Avem la grădinița din Ciunget patru – cinci preșcolari. Ei vor merge la  grădinița din Centru. La fel și elevii din Ciunget, vor merge la Școala de Centru sau unde doresc ei…Distanța de la Ciunget la Centru este de 16 kilometri, dar avem microbuz. Nu e asta problema”.

Gheorghe Pârvulescu, primar Pău­șești-Otăsău: „Acceptăm ordinul pentru că ne confruntăm cu un număr mic de elevi. În mod normal, am trei locații, iar în fiecare se găsește câte o școală și o grădiniță. Pentru că la Șerbănești se practica învățământul simultan, respectiv clasa a III-a cu a IV-a, am decis să aducem Școala gimnazială și grădinița în zona de Centru. În celelalte locații, au rămas câte o școală primară și o grădiniță”.