Primarii incluși în geoparcul „Oltenia de sub munte”, scandalizați de prefect


După cum vă informam și anterior, proiectul geoparcului „Oltenia de sub munte” este susținut puternic de către prefectul Sebastian Fârtat. La inițiativa acestuia trebuia să se desfășoare joi o dezbatere publică unde toate părțile implicate ar fi avut ocazia să-și spună cuvântul.
Din păcate, locația aleasă de către organizator a suscitat un val de indignare din partea primarilor pentru că gazdă fusese aleasă lidera USR Costești cea care i-a făcut „hoți” pe o rețea socială pe edilii invitați: „6 din cei 6 primari care se împotrivesc (proiectului geoparcului „Oltenia de sub munte”,n. red.) TOT PRIMARI FURĂ, și înainte, chiar ce să vezi, tot în aceleași localități. E clar deci că e și un interes politic aici, iar interesul în politică e unul simplu: electoratul sărăcit, înverșunat, dezbinat, dezorientat, flămând și dependent de miloestenia lor!”
Aceste rânduri au ajuns repede la destinatari care au refuzat inițial invitația determinându-l pe Fârtat să-și admită gafa și să mute întâlnirea chiar la sediul Instituției Prefectului Vâlcea unde mai sunt așteptați să ajungă trei deputați vâlceni (PSD, PNL și USR), reprezentanți ai Parcului Național Buila Vânturarița, Consiliului Județean, Romsilva, APM, Garda de Mediu, ANANP dar și un expert român al rețelei globale de geoparcuri UNESCO împreună cu alți membri ai echipei proiectului.