Primăria nu finanţează investiţia „Înlocuire conductă apă sărată – Ştrand Ostroveni”, în 2014


Ca urmare a numeroaselor dezinformări referitoare la investiţia „Înlocuire conductă apă sărată – Ştrand Ostroveni”, lansate în mass-media de consilierul local Cosmin Constantinescu, conducerea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea face următoarele precizări:

Valoarea mare, de 2,2 mil. lei, rezultată din Studiul de Fezabilitate pentru lucrarea „Înlocuire conductă apă sărată – Ştrand Ostroveni”, se datorează traseului dificil pe care acest saleduct urmează să-l parcurgă, respectiv cu subtraversarea unui drum naţional, a unei căi ferate şi a lacului Ostroveni.

Ca urmare, luând în considerare necesităţile actuale ale comunităţii şi posibilităţile bugetului local, conducerea Primăriei municipiului a luat hotărârea de a nu finanţa această lucrare în anul 2014, ceea ce se poate observa şi din proiectul de buget pentru anul în curs, postat în dezbatere publică pe site-ul primăriei, la adresa www.primariavl.ro. Facem precizarea că valoarea proiectării acestui obiectiv, respectiv de 57.100 lei, se încadrează în parametrii impuşi de metodologia de calcul în vigoare, adică între 1 – 5% din valoarea investiţiei rezultată din Studiul de Fezabilitate.

Cu această ocazie, atragem atenţia reprezentanţilor PDL din Consiliul Local Municipal să înceteze să mai dea dovadă de populism şi să ofere cetăţenilor informaţiile corecte, de care aceştia au nevoie.

Eduard Vîrlan,

viceprimar