Preşedintele FRH respinge ideea unei semifinale în Bănie: „Sala din Craiova nu este omologabilă”


• într-o eventuală finală, galacticele vor juca turul acasă, chiar de Paşte
 

Într-un interviu oferit, în urmă cu puţin timp, pentru Mediafax, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu a demontat varianta propusă de preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, aceea ca manşa tur din semifinalele Ligii Campionilor, dintre Oltchim şi Gyor, să se dispute în Sala Polivalentă din Craiova. Argumentul adus de şeful FRH constă în faptul că Polivalenta din Bănie nu are tribune pe toate cele patru laturi ale terenului de handbal, aşa cum prevede regulamentul Federaţiei Europene de Handbal. El a mai precizat că Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea care, de asemenea, nu are tribune pe toate laturile terenului, a primit o dispensă pentru a putea găzdui meciurile pe care galacticele le-au susţinut până acum în Liga Campionilor.
 

Gaţu: „Oltchimul a primit dispensă pentru a juca inclusiv în semifinală în sala proprie”
 

„Sala din Craiova nu este omologabilă la nivel european, din cauză că tribunele nu sunt construite pe toate cele patru laturi ale terenului. La Vâlcea, tribunele sunt tot pe două laturi, ca la Craiova, dar Oltchim a primit, încă de la începutul sezonului, o dispensă din partea EHF pentru a juca inclusiv în semifinală în sala proprie. Echipa Oltchim va putea juca cu Gyor doar la Vâlcea sau la Bucureşti, la Sala Polivalentă, care este omologată internaţional şi este deja rezervată pentru acel meci, în cazul în care conducerea Oltchim decide astfel. Depinde de fete unde vor dori să joace, acasă, la Vâlcea, sau la Polivalentă. Acestea sunt variantele pentru semifinale, în prezent”, a afirmat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.
 

Dacă Oltchim ar fi jucat cu Larvik, returul de la Bucureşti se putea disputa la „Romexpo”
 

Cristian Gaţu a explicat, tot pentru Mediafax, motivul pentru care, iniţial, se credea că Oltchimul poate juca în Salonul de Expoziţii din Capitală. Dacă vâlcencele ar fi învins Krim Ljubljana la mai mult de patru goluri, atunci ele ar fi evoluat în semifinale împotriva norvegiencelor de la Larvik HK, meciul organizat în ţara noastră fiind, în acel caz, cel din retur, programat pe 13 sau 14 aprilie, atunci când spaţiul de la „Romexpo” ar fi fost disponibil. „Am discutat cu conducerea de la Romexpo, sunt oameni de sport, ne-ar fi ajutat fără probleme cu meciul din semifinale. Dar spaţiul este ocupat cu un concert, antamat de multă vreme. Noi, sincer, ne gândeam că Oltchim va bate Krim la diferenţa de care avea nevoie şi va încheia grupa pe primul loc. Nu a fost aşa, Oltchim nu s-a ajutat singură. Dacă încheia grupa pe primul loc, ar fi jucat cu Larvik în semifinale, iar manşa retur ar fi fost în România, perioadă în care Romexpo este liber, adică 13-14 aprilie. Oricum, am rezervat Romexpo pentru finală. Indiferent cu cine va juca Oltchim în finală, dacă se va califica, va juca manşa tur acasă, în 4-5 mai, iar acel meci va avea loc la Romexpo, în Bucureşti”, a completat Cristian Gaţu.