Premii peste premii la concursul pe securitate și sănătate în muncă


Săptămâna trecută, la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat etapa județeană a concursului național intitulat „Știu și aplic – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii!”, ediția a VI-a, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea, în cadrul proiectului național „Valențe Culturale ale Securității și Sănătății în Muncă, pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”.
Competiția, la care au participat 46 de elevi din 11 unități școlare, s-a desfășurat pe cinci secțiuni, concurenții parcurgând două etape: – probă scrisă având ca temă – „Ce știm despre securitate şi sănătate în muncă?” şi o probă practică având ca temă identificarea riscurilor, alegerea echipamentului individual de protecție necesar şi echiparea corectă. Scopul acestui concurs este conștientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă. În deschiderea evenimentului, a fost organizată o expoziție de echipamente individuale de protecție, prilej cu care elevii participanți la concurs au avut ocazia de a se familiariza cu utilizarea echipamentului individual de protecție şi de a înțelege importanță utilizării corecte a acestuia.
La etapa națională care se va organiza la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, în perioada 18-20 mai, vor participa echipajele clasate pe locul I, la fiecare secțiune, după cum urmează: secțiunea 1.1. Filiera teoretică / ciclul inferior – elevele Ene Alexandra și Presură Denisa de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca” Lădești; secțiunea 1.2. Filiera teoretică / ciclul superior – elevii Ștefan Gabriel și Șochete Cristian de la Liceul Teoretic ,„Virgil Ierunca” Lădești; secțiunea 1.3. Filiera tehnologică / ciclu inferior – elevele Maria Bunescu și Maria Didoiu de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea; secțiunea 1.4. Filiera tehnologică / ciclu superior – elevele Isabela Trică și Andreea Vancea de la Colegiul Energetic, Râmnicu Vâlcea; secțiunea 1.5. Învățământ profesional cu durata de 3 ani (IX-XI) – elevii Alexandru Bădescu și Alexandru Cârstea de la Liceul Tehnologic „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea.
Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Adina Dobrete, inspector managementul școlar.