Premii pentru elevii Liceului de Arte din Râmnic


Competiție rezervată elevilor din liceele de artă, Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor (clasele XI – XII) s-a desfăşurat la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița, în perioada 3 – 6 aprilie. Din județul Vâlcea, de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” au participat 11 elevi, care au susținut două probe de concurs: proba de desen (probă eliminatorie) și proba de culoare (probă de compoziție). Trei dintre aceștia au obținut rezultate remarcabile. Vorbim despre: Ioana Vâlcu – clasa a XI-a, tapiserie, premiul I, Maria Emilia Boșoi – clasa a XII-a, tapiserie, premiul al III-lea, Floarea Popescu – clasa a XI-a, modă, mențiune. Profesorul coordonator al premianților este Traian Ștefan Boicescu.
În aceeasi perioadă, a avut loc, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, pentru clasele IX – XII. În urma probei de recital, mai mult de jumătate dintre elevii care au reprezentat liceul au obținut rezultate meritorii: Sabin Bănescu, clasa a X-a, pian – mențiune și premiu special, Zenovia Mocanu, clasa a X-a, vioară, premiu special și Miruna Oltei, clasa a IX-a, premiu special.
Aceștia au fost îndrumați și pregătiți de profesorii: Mihaela Manafu, Ion Oltețeanu, Dorin Farcaș și Dorina Arsenescu.
Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Adina Dobrete, inspector management școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.