Prefectul Florian Marin, mulțumiri aparte primarilor


La ceas de bilanț, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florian Marin, a ținut să mulțumească, pentru activitatea depusă în 2018, tuturor colaboratorilor, dar unele felicitări au avut o țintă aparte. Prefectul de Vâlcea le-a mulțumit angajaților Prefecturii, șefilor serviciilor administrative din județ, deconcentratelor, Consiliului Județean și Primăriei Râmnicului, dar, mulțumirile s-au adresat, în primul rând primarilor.
De asemenea, în bilanțul activității Instituției Prefectului, cu bune și mai puțin bune, mulțumirile au vizat și pe subprefectul județului, Aurora Gherghina, omul care a muncit cot la cot cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. În 2018, au existat mai multe acțiuni de control îndreptate fie asupra documentelor emise de unitățile administrativ-teritoriale, dar și asupra unei societăți ce a marcat anul trecut: SC Sacomed Horezu, prin închiderea gropii de gunoi de la Măldărești. În ciuda amenzilor încasate de societate, încă nu a fost rezolvată problema de mediu, administratorul solicitând intrarea în insolvență.
În context, ar mai fi de amintit și faptul că s-au înregistrat trei acțiuni în instanță pentru anularea a 14 acte administrative.