Prea puține ar mai fi de spus: România – Japonia 20-37


Miercuri, 11 decembrie, echipa națională de handbal feminin a susținut ultimul meci de la Campionatul Mondial din Japonia. Meciul, care nu mai avea decât miza ocupării locului al unsprezecelea în configurația finală (dacă fetele noastre ar fi câștigat partida) s-a jucat chiar împotriva țării gazdă, Japonia. Asiaticele au jucat în acest meci de parcă ar fi avut trofeul pe masă și nu altceva! Asta spre marea deosebire de evoluția fetelor noastre, care au deziluzionat și în acest meci. Japonia a controlat meciul de la un capăt la celălalt, aflându-se tot timpul la conducere pe tabela de marcaj. De altfel, evoluția fetelor noastre din ultima partidă, cea cu Japonia, a semănat destul de mult cu cea pe care tricolorele au avut-o în primul joc, când Spania ne-a călcat în picioare.

O nouă performanță negativă: am marcat un gol în cincisprezece minute!

Defensiva româncelor a fost slabă pe tot parcursul partidei, iar când nici atacul nu a mers (cum s-a întâmplat între minutele 12 și 27 – când am marcat doar un gol), dezastrul a fost asigurat!
Japonia a intrat la vestiare cu un avantaj de zece goluri (scor 18-8), prin care a rezolvat practic ecuația meciului încă din prima repriză. Nu știm ce le-a transmis fetelor selecționerul Tomas Ryde la pauza întâlnirii, dar acele momente de respiro nu s-au dovedit un sfetnic bun. Rapidele japoneze au revenit la fel de motivate și după pauză, continuându-și recitalul în fața propriilor suporteri. Iar această echipă a Japoniei, care a terminat turneul pe locul al unsprezecelea (cu doar un loc mai sus decât România) ne-a aplicat cea mai severă «corecție» de la acest turneu final. Japonia a reușit ceea ce nici Spania, Rusia, Suedia sau Muntenegru nu reușiseră în fața României: să câștige la o diferență de șaptesprezece goluri! Meciul s-a încheiat cu un scor halucinant, 37-20, iar România se întoarce acasă de pe treapta a douăsprezecea a Mondialului!