Povești de viață cu membrii Asociației „Ridică-te și umblă”


Pe data de 18 septembrie, la Sala Sporturilor Traian din râmnicu Vâlcea a avut loc întâlnirea lunară a  membrilor Asociației „Ridică-te și umblă”. Sala V.I.P. a fost plină de oameni în cărucioare cu deficienţe parţiale sau totale de vedere, de vorbire, de auz, locomotorii sau de altă natură. Rodica Vişinescu, care nu simte nimic de la brâu în jos, a înfruntat viaţa trecând printr-un divorţ, rămânând să crească singură un copil, care are acum 14 ani, compune poezii şi interpretează melodii din repertoriul românesc, toate acestea fiind trăite, în timp ce îşi  slujea semenii la o asociaţie de profil. Lavinia Stoian şi Mariana Iacobescu, în trecut colege de liceu, acum voluntare în cadrul asociaţiei, care au deficienţe de vedere,  au interpretat muzică de calitate din repertoriu creştin, dar şi din al regretatei artiste Mihaela Runceanu.
La final, cei prezenți au ascultat povestea de viaţă pe care a relatat-o Magda Câmpean, care în ciuda faptului că nu vede, călătoreşte oriunde în ţară şi în străinătate, coase, reuşind să introducă aţa pe ac, croşetează, tricotează, găteşte, făcând totul singură. Dar peste toate acestea, coordonează activitatea de la Radio Glace (post de radio ce emite cu ajutorul internetului), un proiect de suflet, dar şi o provocare uriaşă şi nu în ultimul rând ne-a relatat cu bucurie faptul că este studentă la Piteşti la Facultatea de Jurnalism.
Pentru ca altruimul să triumfe, toţi cei care au participat la întâlnire, au dorit să aducă un zâmbet pe faţa personelor cu deficienţe psihice, iar pentru acesta s-au deplasat la Băbeni, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, unde au oferit o masă copiilor de acolo şi au petrecut timp de calitate împreună.
Datele ne-au fost furnizate de către directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu.