Pompierii au avut de lucru


O „mână criminală” a provocat două incendii în comuna Buneşti

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi, joia trecută, în jurul prânzului, pentru stingerea unui incendiu produs la o claie de fân din comuna Buneşti. Până la stingerea incendiului, au ars cinci tone de fân. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează apro­xi­mativ 2.500 lei, iar cea a bunurilor salvate circa 5.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor prelimi­narii, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse pentru a genera incendiul.

Scenariul s-a repetat în seara aceleaşi zile. Pompierii militari au fost solicitaţi din nou pentru a „lichida” un incendiu în comuna Buneşti. De această dată, „ţinta” atacatorului a fost o casă. Până la stingerea incendiului, acoperişul acesteia a ars pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 10.000 lei, iar cea a bunurilor salvate circa 80.000 lei.

 

Pentru a evita incidentele în preajma sărbătorilor de iarnă, pompierii vâlceni recomandă

-instalaţia de iluminat destinată pomului de Crăciun să fie lăsată sub tensiune numai când este şi suprave­gheată

-să nu se arunce la întâmplare (mai ales în sau în preajma balcoa­nelor, depozitelor de furaje, brazilor, ghenelor etc.) artificiile şi resturile de ţigară aprinsă

-locul unde se efectuează „pârli­rea” porcinelor să nu fie amenajat în apropierea depozitelor de furaje sau a altor materiale combustibile

-afumarea produselor din carne să se facă în spaţii special amenajate (pereţi rezistenţi la foc, coş aferent etc.) şi în nici un caz cu elemente construite din lemn.

 

Pompierii ISU au stins un incendiu pe strada Dacia din Râmnicu Vâlcea

• o maşină a luat foc. Pagubele se ridică la peste 5.000 lei

 

În data de 12 decembrie, pompierii ISU au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o maşină, pe strada Dacia din municipiul Râmnicu Vâlcea. Până la stingerea acestuia, flăcările au mistuit mai multe componente ale automobilului. Conform estimărilor, valoarea pagubelor totalizează peste 5.000 lei, iar cea a bunurilor salvate 35.000 lei. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse de foc.