Polițiștii râmniceni au dejucat o tentativă de furt


• doi minori au spart Școala Colonie Nuci
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea anunță că, în noaptea de luni spre marţi, la ora 00.56, s-a produs o tentativă de furt la Școala Colonie Nuci. Echipajul Poliţiei Locale, care efectua serviciul de patrulare în zona Centrală – Zăvoi – Petrişor, a fost sesizat de ofiţerul de serviciu care i-a anunţat că sistemul de alarmare de la Şcoala Colonie Nuci a fost declanşat. Conform informațiilor venite de la Primăria Râmnicului, echipajul a ajuns la faţa locului în aproximativ 7 minute, constatând că uşa principală de acces în şcoală fusese forţată şi era deschisă, dar în şcoală nu se afla nimeni.

Făptașii au fost prinși!

A fost cerut sprijinul a încă două echipaje de la Poliţia Locală, iar în timpul verificării împrejurimilor şcolii au fost descoperite două persoane, care, la vederea poliţiştilor, au fugit. Una dintre acestea a fost găsită într-o scară de bloc, iar după identificare s-a dovedit că era vorba despre un minor cu vârsta de 16 ani. Ulterior, oamenii legii au descoperit și faptul că minorul se afla în stare de ebrietate. Din discuţiile purtate cu suspectul de furt a reieşit faptul că acesta, împreună cu un prieten pe care îl ştie doar sub numele scurt, au forţat intrarea în Şcoala Colonie Nuci, acolo unde și învață.

Copiii au dat iama în biroul directorului

După reținerea celor doi, oamenii legii au aflat de la copii că au intrat în școală și au ajuns până în biroul directorului. Ulterior, speriaţi la declanşarea alarmei, ei au fugit din incintă fără a-și însuși bunuri. La faţa locului a sosit şi un echipaj al Poliţiei Române care a întocmit un proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante. Polițiștii mai anunță și continuarea cercetărilor pentru soluţionarea cazului.