Polițiștii încă mai dau amenzi pentru cei care nu respectă regulile sanitare


În perioada 7-9 ianuarie 2022, angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
„Conform noilor modificări legislative, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-22.00”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.

Amenzi de peste 6.000 de lei

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii SARS-CoV-2. Au fost verificate 158 de societăți comerciale, 599 de mijloace de transport, au fost verificate/legitimate peste 3.355 de persoane. Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 48 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în cuantum total de 6.000 de lei.
În context mai este de amintit că portul măştii de protecţie este obligatoriu în spațiile publice închise, dar și în spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea