POLIȚIA TREBUIE SĂ INTERVINĂ pentru a «demonta» fake-news-ul săptămânii


Mai ales de când cu pandemia de Coronavirus, dar și mai actual, cu războiul din Ucraina, multe bazaconii care au fost «scăpate», intenționat sau nu, pe rețele de socializare (paginile, conturile personale și grupurile publice sau private de Facebook fiind campioane) au ajuns să se «viralizeze» și să fie crezute de multe persoane.
Destui vâlceni șoferi au trăit, zilele acestea, spaima (că altfel nu îi putem spune!) cum că pe mai multe drumuri naționale din județ (sau cel puțin undeva pe «patru benzi»; informațiile aveau date inexacte de la bun început, dar cine să își dea seama!?) s-ar fi montat un tip nou de radar. Pe lângă înregistrarea vitezei cu care circulă autovehiculul, radarul cu pricina ar fi putut «vedea» și dacă orice mașină care trecea prin zona în care «acționa» are ITP expirat, dacă are rovinieta cumpărată etc…. Mai lipsea să «vadă» dacă șoferul a luat permisul pe bune!
Ei bine, deocamdată șoferii pot să stea (relativ) liniștiți: încă nu au fost montate astfel de radare… inteligente! Și, până la urmă, nu înțelegem de ce s-au agitat atât de tare: dacă ar fi fost într-adevăr montat un astfel de radar (sau mai multe), nu își mai puteau conduce mașinile!?
Deocamdată, facem apel către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea să transmită un comunicat oficial prin care să îi liniștească pe cei care se tem de radare…