Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2020

Poliția ne anunță: un cervideu a fost împușcat în sudul județului!


La data de 4 august, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul colegilor de la Serviciul de Investigații Criminale, au pus în aplicare cinci mandate de percheziții domiciliare, pe raza comunei Livezi. Întreaga acțiune s-a desfășurat într-o cauză penală în care se efectuează cercetări pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și braconaj.
„Din cercetările efectuate s-a stabilit că în noaptea de 3 spre 4 august, un bărbat de 50 de ani, din comuna Livezi, ar fi braconat un cervideu mascul, în fondul cinegetic de pe raza comunei, folosindu-se de o armă de vânătoare deținută ilegal, prejudiciul cauzat fiind de 2.500 de euro. De la locațiile vizate au fost ridicate, în vederea confiscării: capul unui cervideu mascul, 2 cartușe de vânătoare de calibru 12, dintre care unul confecționat artizanal și unul industrial, tuburi de cartuș, 46 proiectile metalice, cal. 4.5 mm, 38 de capse de inițiere, 15 grame pulbere coloidală folosită la confecționarea cartușelor de vânătoare artizanale, cuțite, topoare și alte obiecte (ce ar fi fost folosite la braconaj), 8,5 kg de carne de vânat din specia căprior, alte bucăți de carne de vânat și două arme de vânătoare, de cal. 16, deținute legal și muniția aferentă, însă neasigurate conform dispozițiilor legale”, au anunțat polițiștii vâlceni.
Oamenii legii au mai anunțat că, în urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore. El urmează să fie cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și braconaj, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești.
În context este de a amintit faptul că la aceste activități au fost angrenați și polițiști ai Serviciului de Acțiuni Speciale și Postului de Poliție Livezi.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate