Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2020

Politia a ieşit la datorie


Accident stupid la Mateeşti
ambulanta2Poliţia informează că: „Joi, în jurul orelor 11.20, P. Mirel, de 40 ani, a condus un autoturism, din direcţia Berbeşti – Slătioara. Când a ajuns pe raza localităţii Mateeşti, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui alt autoturism condus de A. Elena, de 48 ani, care nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers către stânga. În urma impactului autoturismul condus de A. Elena, a acroşat-o pe V. Maria care se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul din partea stângă a direcţiei de deplasare a autoturismelor. În urma evenimentului a rezultat decesul pietonului V. Maria şi rănirea conducătoarei auto A. Elena. Conducătorul auto P. Mirel a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătoarea auto A. Elena nu a fost testată cu aparatul etilotest, datorită stării de sănătate în care se afla şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Horezu unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge”.

O nouă lovitură dată mafiei pădurilor: 4,887 metri cubi cherestea răşinoase confiscaţi
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi l-au depistat pe P. REMUS-MARIAN , de 39 ani din localitatea Măciuca, care transporta cu o autoutilitară can­titatea de 4,887 metri cubi che­res­tea răşinoase. Întrucât nu avea aviz de însoţire pentru ma­te­rialul lemnos, a fost confiscată întreaga cantitate de 4,887 metri material lemnos ce a fost predat în custodie la Ocolului Silvic Voi­neasa. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conf.art.19 al.1, lit. b, din Legea 171/2010. Joi, între orele 06:00-12:00, în baza unui Plan de Acţiune, poliţiştii au acţionat pe raza localităţii Şu­şani. Cu această ocazie, l-au de­pistat pe M. Ion, de 59 ani din localitatea Cârlogani, judeţul Olt în timp ce transporta cu un utilaj agricol ce tracta o remorcă, can­titatea de 4,2 mc material lem­nos specia carpen fără a deţine documente comunitare echiva­lente pe materialul lemnos trans­portat. Materialul lemnos a fost confiscat şi aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 3000 lei.

Paznicii, iar, la control
În noaptea de 08/09 octom­brie a.c., între orele 23.00-04.00 lucrătorii Compartimentului Siste­me de Securitate din cadrul B.P.O.P., au desfăşurat activităţi pe linia Legii 333/2003, fiind veri­ficate un număr de 31 unităţi asi­gurate cu pază umană proprie sau prin societăţi specializate de pază. Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de execu­tare a serviciului de către agenţii de pază, cunoaşterea sarcinilor din consemnul particular şi a modului de intervenţie în cazul unui incident în obiectivul păzit. Cu această ocazie, s-au consta­tat următoarele: Au fost depistaţi 5 agenţi de pază care desfă­şu­rau serviciul în mod necorespun­zător(dormeau în cabina de pază), fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă conform art. 58 si 59 din L.333/2003; La 3 unităţi nu au fost găsiţi agenţi de pază, fapt pentru care se vor efectua veri­ficări, urmând a se lua măsuri legale după caz, faţă de perso­nalul de pază sau conducerea societăţii. Toţi agenţii de pază veri­ficaţi au fost reinstruiţi cu pri­vire la modul de executare a sar­ci­nilor ce le revin precum şi cu pri­vire la modul de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment.

A refuzat să fie testat cu aparatul etilotest
IPJ informează că, joi, în jurul orelor 23.15, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti l-au depistat pe C. Dumitru, de 38 de ani,în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Călimăneşti. Întrucât persoana în cauză, emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să sufle în etilotest, dar a refuzat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Chiulangii, în atenţia Poliţiei
Zilele trecute, pe raza municipiului Rm. Vâlcea, a fost organizată o acţiune punctuală, privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, prevenirea şi combaterea absenteismului, abandonului şcolar dar şi al copiilor care se află pe stradă şi efectuează activităţi de cerşetorie şi vagabondaj. Cu această ocazie, au fost controlate 21 de unităţi de alimentaţie publică situate în zona adiacentă şcolilor, au fost depistaţi 14 elevi care absentau de la cursuri şi au fost întocmite 14 informări către unităţile de învăţământ.

Alcoolul, din nou, la volan
Pe raza localităţii Şuşani, poliţiştii i-au depistat pe B. Ma­rius şi B. Daniel, în timp ce con­duceau autoturismele, proprie­tate personală, având o alcoo­le­mie de 0,21 mg/l alcool pur in aerul expirat şi 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. Celor doi băr­baţi le-au fost reţinute per­mi­se­le de conducere şi au fost sanc­ţionaţi contravenţional cu amen­dă în valoare de 810 lei, fiecare.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politie