Poftiți la derby!


• sâmbătă, de la ora 13.00, gruparea din Parcul Zăvoi întâlnește Gaz Metan Mediaș

Primul meci oficial de pe teren propriu din acest an scoate în fața fotbaliștilor de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea unul dintre cei mai de temut adversari din Seria Vest a ligii secunde de fotbal. Echipa pregătită de antrenorul Alexandru Pelici va primi vizita medieșenilor de la Gaz Metan în cel mai tare meci al etapei cu numărul douăzeci a campionatului. Partida se anunță deosebit de importantă pentru ambele grupări, formațiile din Râmnicu Vâlcea și Mediaș fiind implicate atât în lupta pentru calificarea în play-off, cât și în cea pentru promovarea în Liga I.
Cu 38 de puncte acumulate până în acest moment. Vâlcea abordează dificilul duel de sâmbătă din postura de lider al Seriei Vest. Totuși, avantajul echipei noastre față de urmăritoare este unul fragil, nu mai puțin de patru formații stând în coasta „Viperelor albastre” din Vâlcea. În această postură se află și Gaz Metan Mediaș, gruparea transilvană ocupând locul cinci în clasament, cu 34 de puncte. Din postura de ocupantă a locului șase, gruparea argeșeană CS Mioveni (32 de puncte) este ultima echipă care, în acest moment, prinde play-off-ul Seriei Vest. Interesant de remarcat este că următoarele clasate, FC Brașov și Șoimii Pâncota, se află la distanță foarte mică de puncte față de „linia” subțire. Prima dintre acestea are 31 de puncte, iar următoarea 29.

Jocul va fi televizat!

Prin intermediul mass-mediei, conducerea și jucătorii echipei de fotbal susținută de Primăria Râmnicului și frații Nițu invită publicul să vină în număr cât mai mare la stadion. Elevii antrenorului Alexandru Pelici promit că vor da totul pe teren pentru a aduce spectatorilor o mare bucurie și a bifa primele trei puncte de pe teren propriu din acest an competițional. Ar mai fi de amintit că partida dintre CS Municipal Râmnicu Vâlcea și Gaz Metan Mediaș este programată sâmbătă, cu începere de la ora 13.00. Întâlnirea nu se dispută de la ora „standard” a ligii secunde dintr-un motiv foarte simplu. Cum partida este un adevărat derby pentru promovarea în Liga I, reprezentanții televiziunii DigiSport au decis să televizeze întâlnirea. Jocul va fi transmis în direct prin intermediul canalului DigiSport1.

Programul etapei a XX-a

Sâmbătă, ora 11.00
Olimpia Satu Mare – Univ. Cluj
CS Mioveni – Șoimii Pâncota
FC Brașov – Unirea Tărlungeni
Metalul Reșița – FC Bihor Oradea*
FC Caransebeș – Chindia Târgoviște*
*partidele nu se dispută

Sâmbătă, ora 13.00
CSM Rm. Vâlcea – Gaz Metan Mediaș
Duminică, ora 11.00
FCM Baia Mare – UTA B.D. Arad

Clasament: CSM Râmnicu Vâlcea – 38p, UTA Bătrâna Doamnă Arad – 36p, FCM Baia Mare – 35p, Chindia Târgoviște – 35p, Gaz Metan Mediaș – 34p, CS Mioveni – 32p, FC Brașov – 31p, Șoimii Pâncota – 29p, Universitatea Cluj – 27p, FC Olimpia Satu Mare – 26p, Unirea Tărlungeni – 14p, FC Bihor Oradea – 13p, Metalul Reșița – -8p și FC Caransebeș – -78p.