PESTE 700 LOCURI DE MUNCĂ vor fi create în Vâlcea pentru lucrările de construcție a tronsonului de autostradă Boița – Cornetu


Prefectul județului nostru, Mihai Oprea, a discutat, pe 23 martie 2022, cu reprezentanții delegației din Turcia, formată din reprezentanții asocierii câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu a Autostrăzii A1. Discuțiile au vizat aspecte privitoare la etapele proiectului, în cadrul acestora fiind subliniată importanța autostrăzii Sibiu – Pitești pentru Coridorul IV Pan-European de transport.
„Lotul care leagă Boița de Cornetu este unul dintre cele mai complexe ale autostrăzii Sibiu – Pitești. Este probabil, cel mai complicat tronson din țara noastră, pentru că va trece prin munți. În condiții de seriozitate și încredere reciprocă sunt convins că lucrurile vor merge cum trebuie. Mizez pe o bună colaborare și comunicare. Infrastructura rutieră este un domeniu prioritar pentru județul Vâlcea și pentru Guvernul României. Modificarea legislației achizițiilor publice, înființarea Registrului Utilajelor, modificarea procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor, sunt rezultate legislative importante ale Guvernului pentru evoluția infrastructurii de transport în România. Guvernul a eliminat astfel principalele motive pentru întârzierea sau blocarea proiectelor”, a declarat, pe parcursul întâlnirii de miercuri, prefectul județului nostru.
Autoritățile vâlcene au dat asigurări că vor sprijini, în condițiile legii, desfășurarea în condiții optime a uneia dintre cele mai așteptate și importante investiții din județ în domeniul infrastructurii, investiție care va crea 700-800 locuri de muncă. Reprezentanții asocierii Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi au anunțat că deja a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Durata de proiectare și execuție a tronsonului Boița – Cornetu al autostrăzii Sibiu – Pitești este de 5 ani și 6 luni. Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Posting....