ZECE LOCURI PENTRU CAZAREA refugiaților, amenajate de administrația din Bujoreni


Locurile pregătite pentru cetățenii care fug de război au fost pregătite la Grădinița Bogdănești
Continuăm să vă informăm prin paginile cotidianului nostru cu privire la eforturile pe care autoritățile locale din județul nostru le depun organizarea unor spații adecvate în care să fie primite persoanele care au plecat din Ucraina de teama războiului (cu precădere copii, femei și puțini bătrâni). Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, întruniți la finalul săptămânii trecute într-o ședință extraordinară de lucru, în sistem audio-conferință, au aprobat reactualizarea listei spațiilor existente la nivelul județului pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, intrați în România și care provin din zona conflictului armat din Ucraina. Până la această dată, în județul nostru sunt disponibile aproximativ 1.450 locuri de cazare pentru refugiați care sunt puse la dispoziție de unități administrativ teritoriale și agenți economici privați.
Pe lista localităților din județ care și-au anunțat intențiile pentru a găzdui refugiați din țara vecină se află și comuna Bujoreni. Primăria condusă de primarul Gheorghe Gîngu a informat că, la Grădinița Bogdănești din localitate, sunt disponibile zece locuri de cazare pentru refugiați.
În context, mai este de amintit că reprezentanții Prefecturii Vâlcea au informat și că lista cu spațiile de cazare va fi actualizată permanent, ca urmare a informărilor transmise de către președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și solicitărilor primite de la autoritățile publice centrale sau locale, de la operatorii economici publici sau privați, ori de la persoane juridice cu funcțiuni de cazare.