Personalități din Vâlcea, premiate pentru contribuția adusă în manifestările Centenarului Marii Uniri


Sâmbătă, 23 februarie, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda unei noi manifestări culturale de înaltă ținută. Cu începere de la ora 11.00, în sala de conferințe a instituției se va desfășura o festivitate de decernare a Medaliei „Centenarul Marii Uniri de la Alba-Iulia, 1918-2018”, a Diplomei aniversare și a Diplomei de excelență unor personalități laice și bisericești, din lumea militară, a culturii, științei și artei, implicate în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri. Amplul eveniment la care facem referire este organizat de către reprezentanții Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Județeană „Matei Basarab” Vâlcea.
Din programul activităților fac parte:
• concert de cântece patriotice susținut de Corul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea (dirijor pr. prof. dr. Codruț Dumitru-Siluan Scurtu);
• prezentarea sumară, în date și imagini, a manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri;
• mesaj pentru generația anului 2068, la 150 de ani de la Marea Unire și Făurirea României Mari, transmis prin intermediul a zece copii, născuți în perioada 16 august 2005 – 10 decembrie 2018;
• decernarea medaliei și a diplomelor;
• recital de cântece patriotice și populare, din vechiul repertoriu românesc, susținut de Corul „Vocea Topologului”, Galicea (dirijor pr. prof. Ion Tițu) și Grupul folcloric „Haiducii de la Amărăști (dirijor învățător Constantin Drăghici).

Invitați de onoare de la București

La acțiunea la care facem referire vor fi prezenți doi reprezentanți ai Biroului Executiv Central de la București al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Ne referim aici la generalii de brigadă Radu-Șerban Dan (prim-vicepreședinte) și Grigore Buciu (vicepreședinte). Coordonatorul manifestării din citadela culturii vâlcene va fi istoricul Eugen Petrescu, președinte al Filialei Județene „Matei Basarab” Vâlcea.
Vom fi prezenți, stimați cititori, la evenimentul de înaltă ținută, cotidianul nostru urmând să prezinte, într-un număr de săptămâna viitoare, aspecte și imagini surprinse la acțiunea de sâmbătă.