Perişaniul vrea „cel mai catastrofal drum din România”


• sătul de un deceniu de nepăsare a autorităţilor centrale pentru DN 7 D, liberalul Sandu militează pentru preluarea urgentă a năpastei

Una dintre chestiunile stringente pe care anarhiştii din sânul CJ-ului ar avea datoria, dacă nu obligaţia, de a o ataca mai repede este starea infrastructurii. Unul dintre drumurile care strigă de prea mult timp după ajutor este chiar în „ograda” liderului Buican, în Ţara Loviştei, la Perişani.
Astfel, edilul liberal Ion Sandu şi-a pierdut răbdarea şi în cadrul legislativului a reclamat faptul că DN 7 D este recordul naţional în materie de drumuri dezastruoase: „M-am gândit că este o oportunitate să vă expun o doleanţă a mea, a comunei Perişani, a Ţării Loviştei, care creează mari probleme de 10 ani în zona respectivă. Vorbesc de Drumul Naţional DN 7 D, care, nu în opinia mea, în opinia multor oameni, este cel mai catastrofal, nu din judeţul Vâlcea, ci din întreaga Românie. Am venit în faţa dumneavoastră cu rugămintea de a readuce acolo de unde a plecat în 2003, prin Hotărâre de Guvern, transformarea lui din DJ 703 H Câineni – Curtea de Argeş. Vă explic şi motivele pentru care acest drum trebuie să redevină Drum Judeţean. DN 7 D se opreşte la limita cu judeţul Argeş, după o lungime de aproximativ 31 de kilometri şi continuă până la Curtea de Argeş ca DJ 703 H, 30 de kilometri. Lungimea lui este de aproximativ 60 şi ceva de kilometri, împărţit în două categorii. Practic, cei de la Drumuri Judeţene din judeţul Argeş n-au interes să investească să modernizeze cei 4-5 kilometri care sunt până la graniţa cu judeţul nostru, cu comuna noastră, din cauză că se opreşte niciunde. Acelaşi lucru cred că-l gândesc şi cei de la Drumuri Naţionale, oprindu-se cu finanţarea pe diverse programe sau din fonduri naţionale. Am avut discuţii repetate cu domnii din Prefectură, din Consiliul Judeţean. Poate că avem posibilitatea împreună cu dumneavoastră, consilierii judeţeni, să prindem pe următoarea ordine de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu Judeţean aprobarea transformării Drumului Naţional DN 7 D în Drum Judeţean DJ 703 H, pe segmentul de 31,35 kilometri. Există şi un alt motiv pentru care solicit asta. În urmă cu câţiva ani, când s-a întocmit strategia de dezvoltare a proiectelor europene, pentru depunerea ei la Craiova, la Centrul Regional, domnul preşedinte Ion Cîlea a acceptat ca pe lista de investiţii viitoare a noii etape de finanţare 2014 – 2020 să fie trecut şi drumul Câineni – Perişani, care a fost trecut pe listă chiar cu denumirea DJ 703 H. Este foarte posibil să se întâmple aşa ceva, numai că apare impedimentul că nu poate fi băgat în lista de investiţii prioritare atât timp cât el există ca Drum Naţional DN 7 D. Cred că a sosit momentul să înţeleagă toată lumea că trebuie rezolvată această situaţie. Nădăjduiesc, pentru prima dată, cu cea mai mare încredere, că în următoarea şedinţă sau cel puţin în luna ianuarie a anului 2015, această situaţie va fi rezolvată”.