Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

3 iulie 2020

Perișaniul ține „garda sus” în pandemia de COVID-19


In toată perioada aceasta a stării de urgență, primarul comunei Perișani, Ion Sandu – președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a lansat mai multe apeluri foarte important către locuitorii comunei. Toate au fost la obiect și au privit acțiuni și măsuri concrete care trebuie aplicate în astfel de situații. Iată mai jos ce și-a propus edilul pentru perioada următoare și mai ales cum a reușit să mobilizeze toți factorii legali pentru a limita răspândirea virusului gripal COVID – 19.

”Nu trebuie să mai scriu ce se întâmplă în această perioadă cu populația umană a globului pământesc, voi face referire la câteva reguli stabilite prin Ordinul Ministrului Sănătății 313/2020, deciziile Prefectului Județului Vâlcea și Hotărârea nr. 1/16.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Perișani, în care s-au stabilit obligații ce le puteți găsi postate începând cu data de 17.03.2020 în Monitorul local Perișani și pe siteul primăriei www.perisani.ro
 

Șase camere pregătite pentru carantină

S-a stabilit ca spațiul de carantină amenajat la nivel local pentru persoanele care nu au unde să se izoleze, să fie cel amenajat în acest scop în satul Spinu, folosit cu ani în urmă ca și canton de drum județean, preluat în anul 2016 în proprietatea comunei și supus reabilitării și modernizării în anul 2018, printr-un proiect european M 322, acum dispune de 6 locuri de cazare cu condiții optime de locuire.
Orice persoană sosită în localitate, aflată în una din situațiile de mai sus, are obligația de a informa medicul de familie pentru a fi luat în evidență și monitorizată timp de 14 zile.
Agenții economici din localitate care desfășoară activitate de comerț în cadrul magazinelor alimentare sau unități cu regim de alimentație publică, au obligația ca la începerea programului de lucru cu clienții să aibă spațiile dezinfectate, materiale de igienă minimă necesară acestora, pentru evitarea oricărei îmbolnăviri cu COVID 19.
 

Impozite cu reducere până la 30 iunie
Se prelungește perioada de acordare a bonusului de 5% la plata impozitului aferent anului 2020, de la 31 martie la 30 iunie 2020, pentru acest lucru sunteți rugați să întârziați cu obligațiile de plată ce vă revin la bugetul local, până la o dată când veți fi anunțați că se poate relua această acțiune.
Beneficiarii de subvenții agricole APIA, sunt rugați, de asemenea, să rămână acasă deoarece în urma protocolului încheiat între Primăria Perișani și această instituție, adeverințele necesare dosarelor anuale de plată vor fi întocmite de noi și trimise online la agenție, fără a fi necesară prezența dumneavoastră la primărie sau sediul APIA deoarece serviciile acestei unități de stat, sunt suspendate temporar”, se arată în apelul public făcut de primul din Perișani.

Etichete: ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate