Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 iulie 2020

Pentru Europeanul din Franța, Vâlcea are cele mai multe jucătoare convocate la națională


• Dumanska, Florică, Băcăoanu & Co. merg în Hexagon cu gândul la o medalie
Zilele trecute, selecționerul spaniol al echipei naționale de handbal feminin a României, Martin Ambros, a anunțat lotul final cu care va aborda turneul final al Campionatului European din Franța. Turneul final se va desfășura în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie, iar selecționata tricoloră pornește cu obiectul de a se clasa pe podium. În lotul de 17 jucătoare care va face deplasarea spre Franța, SCM Râmnicu Vâlcea este «cap de listă» când vine vorba despre numărul handbalistelor convocate. Trei dintre sportivele care au contribuit din plin pentru ca trupa râmniceană să se afle pe primul loc în clasamentul Ligii Florilor la finalul anului 2018 (cu maxim de puncte) au fost convocate, meritat zicem noi, în lotul tricolor. Este vorba despre sportivele Yuliya Dumanska (portar), Cristina Florică (extremă stânga) și Raluca Băcăoanu (pivot). Prin aceste trei sportive, echipa râmniceană o depășește pe campioana CSM București în ceea ce privește numărul jucătoarelor convocate la națională. Trupa bucureșteană are numai două sportive convocate, cu același număr putându-se mândri și formațiile Corona Brașov și Gloria Bistrița.
Din lotul de 17 fac parte și trei jucătoare care, în urmă cu mai bine de cinci ani, evoluau pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea: Cristina Neagu (inter stânga), Valentina Ardean-Elisei (extremă-stânga) și Melinda Geiger (inter-dreapta).

Debutăm cu Cehia de Ziua Națională

România face parte din Grupa D a turneului final ce va fi găzduit de Franța, alături de alte trei formații. Favorita grupei este, indiscutabil, Norvegia (multiplă campioană olimpică, mondială și europeană). Dacă nu se vor produce surprize, calculele hârtiei ar arăta că România se va lupta cu Germania și Cehia pentru pozițiile doi și trei în grupă, care asigură calificarea în faza grupelor principale. Primul meci al României este programat chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională, contra Cehiei. Luni, pe 3 decembrie, vom întâlni Germania, iar miercuri, pe 5 decembrie, ne vom duela (pentru primul loc în grupă, sperăm noi) cu Norvegia.

Poți comenta aici

Alte articole de la Handbal