Pentru că legea e făcută la mișto, PSD a furat deja startul campaniei!


• afișele electorale au început să fie prezente în stațiile de autobuz

Pozele pe care le priviți au fost făcute în dimineața zilei de miercuri, 19 octombrie 2016, într-o stație de autobuz de pe Calea lui Traian din municipiului Râmnicu Vâlcea. Acest eveniment a avut loc în ciuda faptului că startul campaniei este programat peste mai bine de 20 de zile!
Chiar dacă toată lumea știe ziua când pornește campania electorală, legislaţia electorală se aplică numai acţiunilor de publicitate efectuate de către competitorii electorali după începerea campaniei electorale! În traducere: partidele politice nu pot fi împiedicate să-şi facă campanie electorală în afara perioadei stabilite de Guvern, pentru că legea e aplicabilă doar în campanie!
Poziția AEP este că: „Nerespectarea prevederilor legale privind materialele de propagandă electorală se sancţionează contravenţional conform dispoziţiilor Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţilor partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată”, însă „şi această lege se activează doar în perioada de campanie. Potrivit calendarului electoral stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 635/2016, din 31 august 2016 şi publicată în Monitorul oficial în data de 6 septembrie 2016, campania electorală pentru acest scrutin se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie”. Alegerile vor avea loc pe 11 decembrie.

Posting....