Pentru a doua oară în acest sezon, Vâlcea a încurcat cea mai puternică echipă a campionatului


• ACS Poli Timişoara – CS Municipal 0-0

Programată vineri, întâlnirea dintre fosta prim-divizionară ACS Poli Timişoara şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu un rezultat surpriză. Disputat vineri, în deschiderea etapei a XIV-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, meciul de pe Bega a pus faţă în faţă favorita la obţinerea promovării în Liga I şi una dintre grupările care trudesc din greu pentru adjudecarea „biletului” de play-off. Însă, chiar dacă porneau în mod evident cu prima şansă pentru obţinerea celor trei puncte, fotbaliştii timişoreni nu au îndeplinit obiectivul trasat de antrenorul Dan Alexa. Partida de vineri a semănat destul de mult celei din turul campionatului. Atunci, pe stadionul din Vâlcea, la capătul unui joc destul de modest practicat de ambele echipe, CS Municipal a avut câştig de cauză, scor 1-0. Pe vremea aceea, în etapa a treia a Seriei Vest, la timona echipei noastre se afla bihoreanul Erik Lincar, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat din lovitură de la unsprezece metri.
Aşa cum spuneam, deşi au evoluat pe terenul celei mai puternice formaţii din Seria Vest, râmnicenii au reuşit să îi încurce pe poliştii lui Dan Alexa. Pregătiţi chiar de un tehnician timişorean, Alexandru Pelici, municipalii s-au întors cu un punct preţios de pe Bega. Punct care s-ar putea dovedi decisiv pentru ca echipa noastră să îşi îndeplinească primul obiectiv al sezonului actual, calificarea în play-off. Cu antrenorul principal suspendat şi trimis în tribune pentru mai multe etape, timişorenii au intrat în ritmul dorit de vâlceni încă din debutul partidei. Cele două echipe s-au anihilat reciproc, la mijlocul terenului, prima repriză fiind o neîntreruptă perioadă de tatonare. După revenirea de la vestiare, bănăţenii „deghizaţi” în tricouri negre au devenit mai insistenţi. Aşa au apărut şi primele ocazii, defensiva râmnicenilor tremurând în câteva rânduri destul de serios. Golgeterul gazdelor, Keita, a fost aproape de încă o lovitură decisivă, el având posibilitatea de a-şi ajuta echipa să obţină toate punctele în partida cu Vâlcea. Însă acesta nu şi-a calculat bine paşii şi a năruit o acţiune ce se anunţa foarte promiţătoare, în preajma minutului 75. Timişoara a presat intens în ultimul sfert de oră, atacând în valuri. Defensiva noastră a îndepărtat însă de fiecare dată pericolul, elevii lui Pelici dând dovadă de o precizie rar întâlnită. Chiar dacă la final au acuzat presupusul antijoc făcut de vâlceni, timişorenii nu au reuşit să deschidă „lacătul” gândit de Pelici. Astfel, partida s-a încheiat la fel cum a început, tabela rămânând „îngheţată” la scorul de 0-0.
Coroborând acest rezultat cu consemnat în turul campionatului, CS Municipal se poate mândri cu o performanţă unică pentru acest sezon în faţa Timişoarei. Nici o altă formaţie nu a reuşit să scape fără gol primit în două meciuri disputate în compania bănăţenilor, echipa noastră câştigând patru puncte la capătul celor două confruntări. Rezultatul ajută echipa noastră şi în clasamentul Seriei Vest, CSM menţinându-se pe treapta a şasea a ierarhiei, având 16 puncte acumulate.

Caseta tehnică
CSM Râmnicu Vâlcea: Fejer – Samson, Stoica (C), Cucui, Briceag – Stancu, Câju (Geantă ’88), Munteanu, Ionescu – Onyeka (Neagu ’70) şi Coman (N’Kongue ’71). Antrenor: Alexandru Pelici.
ACS Poli Timişoara: Smaranda – Belu, Scutaru (C), Cânu, Neagu – Popescu, Keita, Poparadu (Trandu ’45), Boldea – Henrique (Rodirlei ’75) şi Bărbuţ (Popovici ’68). Antrenor: Dan Alexa.
Arbitri: Dragoş Istrate (Bucureşti) – central, Gabriel Stroe şi Romică Bîrdeş (ambii din Piteşti) – asistenţi.

Rezultatele etapei a XIV-a
Poli Timişoara – CSM Rm. Vâlcea 0-0
Unirea Târlungeni – FC Caransebeş 2-1
Metalul Reşiţa – CS Mioveni 1-1
Olimpia S. Mare – Fortuna P. Câmpina 1-1
FC Bihor Oradea – Şomii Pâncota 0-0
FC Olt Slatina a stat
Clasament Seria Vest: ACS Poli Timişoara 29p, Fortuna Poiana Câmpina 25p, Metalul Reşiţa 25p, CS Mioveni 21p, Unirea Târlungeni 19p, CSM Râmnicu Vâlcea 16p, FC Olt Slatina 15p, Olimpia Satu Mare 14p, Şoimii Pâncota 9p, FC Bihor Oradea 8p şi FC Caransebeş 6p.
*primele şase echipe se califică în play-off