Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 octombrie 2020

Până la deschiderea Muzeului, „Istoria” Țării Loviștei, păstrată la Muzeul Huniazilor


Castelul Corvinilor numit și Castelul Huniazilor sau Castelul de la Hunedoara păstrează de ceva timp obiectele istorice descoperite de primarul Ion Sandu și localnicii din Perișani. „Istoria” Țării Loviștei a fost dată în custodie cetățenii corvinilor până când se va deschide Muzeul de istorie din Nordul județului Vâlcea. „Sunt un iubitor al obiectelor arheologice; iubesc istoria zonei. Dacă cutreier localitatea de la cap la altul pentru a descoperi aceste obiecte istorice o fac din două motive: în primul rând, îmi place, iar în al doilea rând, promovez și localitatea”.

Edilul, ca un bun jurist, a decis ca până la inaugurarea Muzeului de istorie din Perișani, obținerea tuturor avizelor, obiectele ce reprezintă istoria zonei să fie dată în custodie la Castelul Huniazilor: „Obiectele se află în Hunedoara, la Castelul Corvinilor, în custodie. Vreau ca totul să fie legal, să nu am probleme și, tocmai de aceea, am luat această măsură”.

Obiectele istorice descoperite se referă la: 650 de monede din secolele XIX și XX, una din secolul al XVIII-lea, vârfuri de sulițe, vârfuri de lance, pietre cu diverse inscripții.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate