OTPDL Vâlcea a lansat proiectul EU român în EuROpa!


Te simţi european? Ce crezi că a câştigat România prin Europa? Dar Europa prin România? Ce înseamnă tânăr în Europa? Dacă ai între 18-35 de ani, explică-ne în maxim 2 pagini cum vezi tu Europa. Fără să dai „copy-paste”, originalitatea ta va fi pre­miată cu o excursie la Bruxelles la Parlamentul European. Răspunsul tău la aceste întrebări este aşteptat împreună cu datele de contact pe adresa de email otpdlvalcea@yahoo.com sau la sediul PDL  Vâlcea din Str. Carol nr 30, Bl D6, parter, până la data de 10 noiembrie 2012.  Detalii la numărul de telefon 0250739893.

Organizaţia de Tineret a PDL Vâlcea, alături de europarlamentarul Marian-Jean Ma­ri­nescu, lansează această  provocare tine­retului din judeţul Vâlcea.  În contextul unei  perioade cu majore tulburări so­ciale cauzate de criza economică, urmată de crize politice și sociale, senti­men­tul european trebuie cultivat poate mai mult ca oricând. Valorile europene, prin­cipiile pe care s-a clădit Uniunea Europeană, trebuie promovate tinerei ge­nerații pentru a nu acumula doar aspectele negative generate de aceste crize. Cetățean european nu devii, cetățean european te formezi. Tinerii din Româ­nia trebuie să înţeleagă necesitatea integrării noastre în familia europeană.

Astfel, tineretul democrat liberal derulează o campanie de informare și sensibilizare  a tinerilor cu privire la valorile europene astfel încât aceștia să conștientizeze importanța faptului că România este stat membru al familiei europene.

„Tinerii sunt cei care trebuie să se comporte ca niște cetățeni europeni, astfel încât să ne putem integra cu adevărat şi să avem pretenţia de a fi priviţi cu demnitate în Europa.

Toţi cei care vor participa la acest concurs vor fi invitaţi la jumătatea lunii noiembrie să participe la o dezbatere despre Uniunea Europeană, unde invitatul de onoare va fi europarlamentarul Marian-Jean Marinescu. Tot atunci vom afla şi cine sunt cei trei câştigători, care, alături de domnia sa, vor avea ocazia să viziteze sediul Parlamentului European aflat la Bruxelles și să se familiarizeze cu modul de funcționare al instituției”, a declarat Alina Lupu, preşedinte al OTPDL Vâlcea.