ORA 21.00: Vâlcenii au aflat numele celui care se va instala de mâine la CJ Vâlcea


Prezența bună înregistrată la alegerile locale desfășurate pe 27 septembrie 2020 a demonstrat că vâlcenii nu se tem de Coronavirus (de altfel, între noi fie vorba, știm prea bine că unii nici nu cred în existența virusului!?). Locuitorii cu drept de vot din județul nostru au mers la urne într-un procent neașteptat de ridicat (peste 50%), depășind, chiar și în aceste condiții nu tocmai favorabile, procentul de participare înregistrat la ultimele alegerile locale, cele din iunie 2016 (atunci când, în Vâlcea, rata de participare a fost de 47%). E drept că, la scrutinul local din 2020, nu s-a putut atinge o prezență precum cea înregistrată la localele din 2012 (atunci când vâlcenii au participat în proporție de aproape 60%).
Oricum, rata bună de participare la scrutinul de duminică arată că vâlcenii sunt mai interesați de viitorul comunităților lor decât alți români, Vâlcea aflându-se în top zece județe după prezența la vot.
În ceea ce privește votul exprimat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, din informațiile pe care le avem la momentul închiderii urnelor, se pare că omul propus de PSD și PER pentru această funcție, Constantin Rădulescu, a obținut cel mai multe voturi. Astfel, de mâine (sau poimâine, când vor fi validate rezultatele), Constantin Rădulescu va «reveni» în funcția din care nici nu a plecat: la conducerea Consiliului Județean Vâlcea.