O NOUĂ SALĂ DE SPORT a fost dată în folosință la un liceu din Râmnic


De noua sală de sport de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” vor beneficia cei peste 2.000 de elevi ai unității educaționale
Luni, 28 noiembrie 2022, Moș Nicolae a ajuns ceva mai devreme la elevii Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab”. Bătrânelul simpatic le-a făcut cadou o nouă sală de sport în care elevii să își poată desfășura orele de educație fizică. Structura a fost realizată prin modernizarea unui fost punct termic-atelier auto școlar aflat în imediata vecinătate a colegiului, lucrările constând în recompartimentări cu zidărie din BCA, turnarea de pardoseli din beton, montarea de parchet laminat și de plăci de gresie și faianță, montarea de ferestre termopan, executarea marcajelor la terenul de sport, amenajarea de vestiare și grupuri sanitare și reabilitarea instalațiilor termice și electrice. Valoarea acestei investiții se ridică la peste 520.000 lei.
Cu ocazia inaugurării obiectivului, primarul Mircia Gutău și-a exprimat satisfacția pentru calitatea lucrărilor realizate și a subliniat interesul municipalității pentru crearea unor condiții moderne de practicare a orelor de educație fizică la unitățile școlare din Râmnic. În acest sens, edilul a oferit ca exemplu sălile de sport în curs de modernizare de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și de la Școala Gimnazială nr. 13.
Noua sală de sport (luată imediat în stăpânire de o clasă din ciclul primar) este cea de-a doua de care beneficiază cei peste 2.000 de elevi ai Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab”. Solicitarea de suplimentare a spațiilor sportive, după cum menționa directoarea Coca Nițulescu Gavrisiu, a venit ca urmare a aglomerării foarte mari pe vechea sală, fapt concretizat, de multe ori, chiar și de prezența a șase clase care făceau simultan orele de sport.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea