O NOUĂ LICITAȚIE pentru lucrările de cadastru din Câineni


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe. ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.

Cadastrarea din patru comune a rămas neatribuită

În județul Vâlcea, dintre cele șase comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, două sunt în lucru (Berislăvești și Vaideeni). Pentru comunele Bujoreni, Câineni, Perișani și Racovița, care au rămas neatribuite, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară va iniția o nouă procedură de licitație.
În context mai este de amintit faptul că ANCPI este beneficiarul proiectului major intitulat „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Acesta completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de unități administrativ teritoriale situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro cofinanțare de la bugetul de stat.
• Material realizat cu sprijinul OCPI Vâlcea