Primarul Gheorghe Gîngu, încântat de faptul că opt firme de cadastru sau cadastrişti au depus oferte pentru lucrările care se vor desfășura în Bujoreni


Cea de-a patra licitație organizată pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din comuna Bujoreni a fost una cu noroc. Nu mai puțin de opt societăţi comerciale de cadastru sau cadastrişti și-au depus ofertele pentru lucrările de cadastru ce se vor realiza cu fonduri europene în comuna din nordul Râmnicului, primarul comunei, Gheorghe Gîngu, declarându-se mulțumit din acest punct de vedere.
„Am aflat aceste vești excelente în videoconferința organizată de ANCPI, la care am participat alături de colegii mei din Primăria Bujoreni implicați în acest proiect complex. Opt societăţi comerciale de cadastru sau cadastrişti și-au depus ofertele pentru lucrările de cadastru ce se vor realiza cu fonduri europene în comuna noastră. Workshop-ul a fost moderat de Ileana Spiroiu – manager de proiect, iar printre participanți s-a numărat și președintele ACoR, Emil Draghici, un prieten al comunei Bujoreni. Vreau să precizez că ofertele depuse de cadastriști se află în evaluare și, după parcurgerea tuturor pașilor de achiziție, se așteaptă semnarea contractelor până în luna noiembrie 2023. Primăria Bujoreni are deja pregătită documentația digitalizată și așteaptă începerea contractului cu prestatorul desemnat pentru a efectua cadastrul general sistematic al comunei noastre”, a declarat Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene

Lucrările de cadastru general la care facem referire sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR) – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.