Nu ne regăsim deloc: Vâlcea a făcut-o iar de oaie


• după ultimul eșec, echipa râmniceană s-a afundat și mai mult în clasament

Duminică după-amiaza, fotba­liș­tii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut un meci foarte important din cadrul ligii secunde. În cadrul etapei a șaptea, jucătorii pregătiți de antrenorul Jerry Gane s-au deplasat la Clinceni, pentru întâlnirea cu Academica din locali­tate. Duelul cu gruparea ilfoveană se anunță unul foarte important, ambele grupări fiind „în foame” de puncte. Pentru vâlceni, singura variantă demnă de luată în clacul era victoria, jucătorii având astfel posibilitatea de a se revanșa în fața suporterilor care i-au susținut ne­con­diționat până acum, dar care nu au primit nici pe departe rezultate pe măsura așteptărilor. Mai mult de­cât atât, după cum oficialii grupării noastre declaraseră pentru site-ul clubului, Clinceni trebuia să fie „punctul de urcare” a echipei noas­tre în clasamentul ligii secunde.

Debut furtunos cu trei goluri

Întâlnirea dintre Academica și CSM a început exact așa cum stă bine unui meci de fotbal, cu goluri care i-au delectat pe puținii suporteri prezenți în tribune, dar cu siguranță numeroși în fața micilor ecrane, ținând cont de faptul că partida a fost transmisă în direct. Din păcate, primele goluri au fost trecute în contul grupării ilfovene. Era doar minutul șase când, în urma unui corner, fază urmată de o învălmășeală în careul vâlcenilor, Crișan a reluat puternic balonul cu capul. Mingea s-a dus „glonț” spre poarta lui Muțiu, tânărul nostru portar fiind lăsat spectator de balonul trimis nemilos sub transversală. Nu s-au liniștit bine apele în careul vâlcenilor, când Academica a reușit să își dubleze avantajul. Era minutul 13 când Ștefan a luat pe cont propriu o acțiune, a depășit în viteză doi apărători vâlceni și a ajuns față în față cu portarul Muțiu. Omul de gol al gazdelor a găsit in-extremis soluția ideală pentru echipa sa, deși se afla talonat. Ștefan a trimis balonul spre colțul lung al buturilor lui Muțiu, portarul nostru nereușind să intercepteze balonul, deși s-a arcuit spre balon, însă cu ceva întârziere.

Gol frumos pentru Dina

Chiar dacă anunțase că vrea să plece de la CSM după primele două-trei etape ale campionatului, Mihai Dina a fost poate cel mai bun jucător al echipei noastre în partida de la Clinceni. Experimentatul atacant și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 17, atunci când a „bubuit” un balon de la limita careului mare direct spre poarta fostului goal-keeper de la CSM, Florin Matache. Spre deliciul celor câteva zeci de suporteri vâlceni prezenți în tribune, „Viperele albastre” au redus din handicapul de pe tabela de marcaj, ultrașii sperând la o revenire a echipei noastre. Până la pauză, ambele formații au bifat câteva ocazii importante, însă nici una dintre ele nu a reușit să mai înscrie.

Repriză secundă albă, încheiată cu o concluzie clară: Bolohan l-a învis pe Gane

Timpul petrecut la vestiare nu s-a dovedit de foarte bun augur pentru nici una dintre cele două formații. Deși ambele erau practic obligate să marcheze pentru a-și simplifica atingerea obiectivului propus, alte goluri s-au lăsat îndelung așteptate. Chiar până la gongul de final! Jerry Gane a întărit atacul efectuând trei schimbări cu profil ofensiv în primele 25 de minute de la debutul reprizei secunde. Fotbaliștii de la CSM s-au dovedit mai periculoși în acest interval de timp, și au pus de câteva ori în pericol poarta apărată de Florin Matache. Totuși, neșansa la finalizare a jucătorilor noștri sau paradele portarului Matache au făcut ca scorul să rămână cel stabilit în minutul 17 de Dina. Chiar și în ultimele 10-15 minute ale întâlnirii, Ovidiu Mihai și Samson Nwabueze, alături de alți colegi ai lor, au reușit să creeze pericol la poarta celor de la Clinceni. Ilfovenii au arătat că știu să se și apere foarte bine, defensiva gazdelor rezistând eroic în cele câteva momente de iureș total al vâlcenilor.
Din păcate pentru vâlcenii pre­zenți în tribunele Arenei 1 din Clinceni, acolo unde s-a disputat meciul de duminică, partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoa­rea gazdelor. Astfel, duelul unora dintre cei mai tineri tehnicieni din liga secundă de fotbal a fost câș­tigat de Mugur Bolohan, Aca­de­mica impunându-se în fața CSM-ului pregătit de Jerry Gane.

Urmează un alt meci greu. Foresta vine în Zăvoi

În urma eșecului suferit la Clin­ceni, CSM Râmnicu Vâlcea a ră­­mas pe locul 14 în clasamentul li­gii secunde, cu șase puncte acu­mu­la­te. Echipa noastră traversează o pe­rioadă destul de dificilă, aflându-se la numai câteva puncte în fața for­mațiilor care ocupă poziții retrogra­dabile. Și runda viitoare vâl­cenii vor avea parte de un meci des­pre care putem deja spune că va conta pentru situația echipei noas­­tre în prima parte a sezonului. Sâmbăta viitoare, râmnicenii lui Gane vor primi vizita unei formații aflate în plină ascensiune competi­țională, Foresta Suceava. Duelul contra grupării din nordul Moldovei, este programatp sâmbătă, 17 sep­tem­brie, cu începere de la ora 12.00, pe stadionul din Parcul Zăvoi.

n Valentin MATEESCU
Rezultatele etapei a VI-a din Liga a II-a de fotbal

Vineri, 9 septembrie
FC Brașov – UTA Bătrâna Doamnă Arad 3-2
Sâmbătă, 10 septembrie
Șoimii Pâncota – Unirea Târlungeni 1-4
Dacia Unirea Brăila – ACS Berceni 4-1
Foresta Suceava – Chindia Târgoviște 3-1
CS Mioveni – ASU Poli Timișoara 3-0
CS Afumați – Olimpia Satu Mare 3-0
Metalul Reșița – CS Balotești 2-1
Luceafărul Oradea – Dunărea Călărași 1-1
Sepsi Sfântu Gheorghe – Juventus București 0-0
Duminică, 11 septembrie
Academica Clinceni – CSM Râmnicu Vâlcea 2-1

Clasamentul ligii secunde după etapa a VI-a: Chindia Târgoviște – 15p; FC Brașov – 14p; Juventus București – 13p; Dacia Unirea Brăila – 13p; Foresta Suceava – 12p; Sepsi Sfântu Gheorghe – 11p; UTA Bătrâna Doamnă Arad – 11p; CS Mioveni – 11p; CS Afumați – 10p; Olimpia Satu Mare – 10p; Unirea Tărlungeni – 10p; FC Academica Clinceni – 9p; Dunărea Călărași – 8p; CSM Râmnicu Vâlcea – 6p; CS Balotești – 5p; Luceafărul Oradea – 4p; ASU Poli Timișoara – 4p; Metalul Reșița – 3p; ACS Berceni – 0p și Șoimii Pâncota – 0p.
*primele două poziții asigură promovarea directă în Liga I
**ultimele cinci poziții retrogradează în Liga a III-a