„Nu ne-am apucat noi să inventăm populația”


• declară Ilie Ciontu, șef Evidența Populației • numărul vâlcenilor din evidențele Serviciului diferă de la cele ale Statisticii vâlcene

Șeful Evidenței Populației Vâlcea, Ilie Ciontu, a tot luat atitudine, când a fost cazul, privind românii plecați în străinătate și dreptul lor de a vota. Mulți au fost și încă mai sunt de părere că aceștia nu trebuie trecuți în chestionarele de la alegeri, ori puțini sunt cei care se mai și întreabă în ce calitate sunt plecați „în-afară”: turiști sau la muncă? „Trebuie înțeles că românii plecați în străinătate au dreptul prin lege de a vota sau, cel puțin, de a se regăsi pe liste. Nu știm dacă sunt turiști sau plecați la muncă.…Am tot luat atitudine în această privință. Fie că sunt plecați de-o lună, fie de un an, există și trebuie trecuți pe liste. Să fie clar: nu ne-am apucat noi să inventăm populația. Consider că noi deținem datele corecte, iar populația județului este de 406.309 persoane. Dacă vorbim de Vâlcea, spun clar că deținem date corecte”, a precizat comisar șef Serviciul de Evidență a Populației Vâlcea, Ilie Ciontu.

O autoutilitară atât de necesară

Dacă e să vorbim de necesități, Ciontu susține că instituția pe care o conduce are nevoie acută de o autoutilitară. „Ne trebuie o mașină mai mare cu care să ne putem deplasa în județ, cu toată aparatura necesară realizării actelor de identitate. O autoutilitară ar fi bună deoarece am putea căra mai ușor camera mobilă. Ne-ar ușura munca. Am putea merge foarte bine și ușor la Amărăști, unde populația este săracă, iar cei fără buletine sau cu actele expirate nu ajung la serviciul nostru”, a declarat comisar Ilie Ciontu.