Noi informații despre CAZURILE DE COVID DIN DRĂGĂȘANI. A început ancheta


În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Vâlcea, conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean, nu a mai fost amendată nicio persoană pentru încălcarea dispozițiilor din ordonanțele militare în vigoare pe perioada stării de urgență, privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație. Polițiștii vâlceni au desfășurat în acest interval de timp, în sistem integrat alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică din județ, 55 de misiuni, fiind verificate 352 persoane și 26 operatori economici. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 12 sancțiuni pentru fapte de natură economică și 24 de sancțiuni pentru alte contravenții în context, valoarea totală a acestor sancțiuni ridicându-se la circa 36.000 de lei.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, jandarmii vâlceni au executat trei misiuni de transport, în care au fost însoțite un număr de 20 autovehicule, precum și misiuni de asigurare a ordinii publice în zona a opt centre de carantină din județ.
Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul județului Vâlcea, potrivit Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate, iar alte două au
decedat. În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea se află internate șase persoane, în ultimele 24 de ore fiind externată o persoană.
Ultimele cazuri de persoane diagnosticate cu pozitiv cu SARS-CoV-2 pe teritoriul județului au fost internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean în cursul zilei de marți, fiind vorba de doi pacienți dintr-o altă unitate sanitară din județ (DIN DRĂGĂȘANI). Unul dintre ei are domiciliul în județul Olt și, ca urmare, este alocat ca și caz județului vecin. Starea lor de sănătate este stabilă, prezentând forme ușoare de boală.
DSP Vâlcea a demarat ancheta epidemiologică în unitatea sanitară în care se aflau internate cele două persoane, fiind realizată deja dezinfecția saloanelor și a spațiilor comune, măsură care va fi continuată și în zilele următoare. Conform anchetei epidemiologice,
personalul medical a purtat echipamentul de protecție corespunzător, urmând să fie testați de către DSP Vâlcea doar contacții de salon ai celor două persoane confirmate. De asemenea, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu cei doi pacienți a fost dispusă măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile. Până în acest moment, niciunul nu prezintă simptome ale
infecției cu noul coronavirus. Pe teritoriul județului, în carantină instituționalizată sunt în prezent 280 de persoane, alte 115 persoane fiind în izolare și monitorizare medicală la domiciliu.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea