„Nici când eram deputat și am ridicat problema, nu s-a vorbit serios de pensionari”


Contactat, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Râmnicu Vâlcea, Grigore Răban (foto), și-a spus punctul de vedere privind măsurile luate de către Guvern începând cu 1 februarie și care vizează pensionarii.
„Ca să răspund ar trebui să iau în calcul întreaga mea activitate, experiență. Activitatea desfășurată până la a deveni pensionar este vastă, având de-a face, în toată această perioadă, cu fel de fel de pensionari. Pensiile celor care au muncit la CAP-uri nu pot fi comparate cu ale pensionarilor de acum. Unul care a lucrat la CAP abia dacă câștigă 400 lei/lună. E foarte greu să vorbim de sprjinul statului pțnă-n prezent privind acest segment: pensionarii. Nu putem neglija nici guvernarea dinainte de 1989, nici guvernările de după. Ce să rezolve acest Guvern  dacă celelalte nu au făcut nimic. E o problemă grea și cred că cei din actuala guvernare ar trebui să se uite cu mai multă răspundere  la cei care au muncit o viață întreagă. Dacă m-aș referi doar la necazurile pensionarilor care vin la CARP, ar fi de plâns”, susține șeful pensio­narilor vâlceni, Grigore Răban.
Se pare că măsurile luate de la 1 februarie și care vizează pensionarii, amintind aici: eliminarea contribuției de sănătate pentru pensionari, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 lei și ieftinirea medicamentelor cu 35% nu sunt de ajuns. Poate, totuși, încet, încet lucrurile o vor lua și pe un făgaș mai bun, chiar dacă mai sunt multe de spus, multe de făcut.

Posting....