MIRCIA GUTĂU A ANUNȚAT că artiștii cei mai cunoscuți care vor concerta la Zilele Imnului Național nu vor fi plătiți din bugetul Primăriei Râmnicului


Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a venit cu precizări privitoare la sumele de bani pe care municipalitatea le va aloca pentru organizarea Zilelor Imnului Național din acest an și, mai ales, cu privire la modul în care vor fi cheltuite aceste sume de bani. Principalele precizări ale edilului-șef au făcut referire la faptul că artiștii cei mai cunoscuți care vor participa le evenimentele din perioada 29-31 iulie 2022 (aceștia fiind și cei mai costisitori) nu vor fi remunerați cu fonduri din bugetul Râmnicului. Costurile pe care le presupune participarea acestora în Râmnicu Vâlcea vor fi susținute de către un sponsor privat.

Sponsorul privat va achita și costul artificiilor care vor lumina cerul Râmnicului

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor materiale referitoare la cheltuielile de organizare a evenimentelor dedicate Zilei Imnului Naţional, materiale care, fie dintr-o insuficientă documentare, fie din dorinţa de a denigra Primăria Municipiului, conţin o serie de informaţii complet false, pentru o cât mai bună informare a cetăţenilor Râmnicului fac următoarele precizări:
Ca şi la ediţia precedentă a acestei mari sărbători locale şi naţionale, din dorinţa de a nu împovăra bugetul local am ales organizarea parţială a manifestărilor dedicate Zilei Imnului Naţional în parteneriat cu un agent economic privat, care a propus un program interesant şi diversificat de concerte şi spectacole. Astfel, prin această asociere, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea nu va plăti niciun leu pentru desfăşurarea evenimentelor din parcarea Shopping City, respectiv concertele susţinute de Andia şi Smiley în 29 iulie, de Rapsodia Vâlceană, Elena Ghiţulete şi Florin Vasilică împreună cu grupul Teleormanul în 30 iulie şi de Aurel Neamţu, Ian Raiburg şi Diana Matei cu Taraful Cleante în 31 iulie. Toate aceste concerte, la care se adaugă scenotehnica specifică şi un foc de artificii, costă peste 242.000 lei, suportaţi integral de către partenerul privat al organizării manifestărilor. Suma a fost precizată în cuprinsul materialelor pentru şedinţa de Consiliu Local conform legii, pentru evidenţierea clară a aportului partenerului municipalităţii”, a precizat Mircia Gutău.

Care sunt cheltuielile care vor fi suportate din bugetul local?

„Suma alocată de la bugetul local pentru organizarea celorlalte evenimente circumscrise Zilei Imnului Naţional este de 144.000 lei. Aceasta reprezintă cheltuieli cu organizarea evenimentelor oficiale, primirea delegaţiilor străine invitate din oraşele înfrăţite sau în curs de înfrăţire cu Râmnicul (Krusevac – Serbia, Kromeriz – Cehia, Agios Nikolaos – Grecia, Ciocana – Chişinău, Ripatransone – Italia), materiale informative (afişe, bannere etc.), desfăşurarea unor momente artistice susţinute de Ansamblul «Perla» din Cernăuţi, de Bogdan Simion şi de Codruţ Scurtu împreună cu Filarmonica «Ion Dumitrescu» sau scenotehnica aferentă acestor spectacole, precum şi momentelor oficiale de la Arenele «Traian» şi din Parcul «Zăvoi». Programul final al manifestărilor va fi dat publicităţii după aprobarea în şedinţa Consiliului Local. Vă asigur că şi la această ediţie a Zilei Imnului Naţional am făcut economii importante la bugetul local, reuşind însă să alcătuim un program de evenimente diverse şi de bună calitate, la care îi invit să participe pe toţi cetăţenii Râmnicului”, a explicat Mircia Gutău pentru a lămuri acuzațiile care spuneau că Primăria Râmnicu Vâlcea ar cheltui prea multe fonduri publice pentru organizarea acestor evenimente.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea