Mesajul ministrului tineretului și sportului, Bogdan Matei, la final de mandat: „Nu am fost un ministru perfect!


• vâlceanul care a condus aproape un an de zile soarta sportului românesc s-a despărțit de MTS printr-un mesaj pe o rețea de socializare

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a postat, pe pagina oficială a Ministerului Tineretului și Sportului de pe o rețea de socializare, un mesaj de despărțire:
“Mesajele de rămas bun sunt cele mai grele… Nu sunt nici priceput la a așterne cuvinte în clipe triste și nici nu vreau să sune a mesaj de despărțire… Vreau doar să transmit lumii sportului din România, și, deopotrivă, tuturor tinerilor, că mandatul meu de ministru al tineretului și sportului a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. Mereu am spus că este o funcție vremelnică, asta înseamnă viața politică. Viață, pentru care am sacrificat-o pe cea personală, inclusiv familia. Dar, la fel, mereu am susținut că este important, ca atunci când pleci, să știi că lași ceva în urma ta.
Au fost 11 luni grele și frumoase, în care am cunoscut oameni minunați… De la campioni de legendă, la tineri de elită, de la lideri mondiali până la oamenii simpli și frumoși care mă întâmpinau dimineața la poarta ministerului sau reparau cate o priză stricată.
Departe de mine gândul de a mă lauda cu ceva. Dar sunt mândru că am reușit, susținut de colegii mei, ca pe durata mandatului meu să dublăm bugetul sportului din România. Și să mărim substanțial bugetele federațiilor meritorii, indemnizațiile de merit sau investițiile în bazele sportive. Să lăsăm patrimoniului sportiv al țării câteva stadioane frumoase, care vor fi gata în curând, dar și condiții mai bune tinerilor și copiilor care se vor bucura de taberele noastre.
Nu în ultimul rând, și recunosc că a fost un mare privilegiu și o onoare deosebită, am gestionat mult peste așteptări perioada deținerii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și am condus la nivel european domeniile de care m-am ocupat, sper eu, cu brio, închizând dosare importante. Am reprezentat Uniunea Europeană în Board-ul Agenției Mondiale Anti Doping și sper că am pus umărul alături de colegii mei la lupta împotriva acestui flagel, dopajul.
Evident că nu am putut mulțumi pe toată lumea și nu am fost un ministru perfect. Toți facem greșeli și cu siguranță am făcut și eu. Dar niciodată cu rea intenție. Chiar vreau să le mulțumesc și celor care m-au contestat și m-au criticat, pentru că astfel m-au ajutat să devin mai bun și mai atent la tot ce fac.
Nu mă mai lungesc. Vreau, în final, să mulțumesc Premierului meu și tuturor celor care mi-au acordat încredere și m-au investit în funcție. Și vreau să mulțumesc și colegilor mei din MTS, tuturor celor a căror muncă a fost de multe ori invizibilă, dar esențială. Îmi vor rămâne în minte nopțile petrecute alături de ei la MTS până la 2 noaptea sau deplasările în care alergam de colo colo și abia apucam să punem, o oră, două, geană pe geană.
Și aș dori să urez succesorului meu să aibă înțelepciunea de a nu stopa proiectele frumoase și importante deja demarate, de a continua și de a îmbunătăți chiar ceea cea am început și, pentru că sunt, la origini, dascăl, să nu ezite niciodată la a-mi cere un sfat sau o părere. Dincolo de taberele politice, când vine vorba de sport, eu voi rămâne mereu dedicat și disponibil oricui îmi va cere sprijinul.
Vă las cu bine și sper să auzim, la anul, numai vești bune de la EURO 2020 și de la JO de la Tokyo”.