Mesaje de felicitare din partea Primăriei Râmnicului


MESAJ

cu ocazia Zilei Femeii

– 8 martie 2014 –

 

În numele administraţiei locale municipale – dar şi în nume personal, ca fiu al unei mame iubitoare şi soţ al unei femei deosebite – vreau să urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor din Râmnic, tuturor mamelor, soţiilor, fiicelor, bunicilor şi colegelor noastre, să aibă sufletul plin de bucurie, să fie sănătoase, să fie iubite de cei dragi, să fie bune aşa cum le ştim de-o viaţă, să fie ambiţioase şi să ne fie mereu alături, pentru că altfel, fără ele, existenţa noastră nu ar avea sens.

Să aveţi parte de o primăvară minunată!

La Mulţi Ani!

 

Emilian Frâncu,

Primarul municipiului

 

MESAJ

cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944 – 1989

– 9 martie 2014 –

 

Începând din ultimii doi ani, în baza Legii nr. 247/2011, ziua de 9 martie este una de rememorare a destinelor întrerupte samavolnic sau răsucite dureros ale zecilor de mii de deţinuţi politici anticomunişti din România postbelică. Nu cred că se putea afla o mai potrivită zi în care să ne aducem aminte de martirii Gulagului românesc decât cea în care Biserica Ortodoxă ne aminteşte de supliciul celor 40 de mucenici din Sevastia. Pentru că, în esenţă, acesta a fost şi drama deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944 – 1989: un martiraj îndurat pentru că au mărturisit şi nu s-au lepădat de credinţa lor într-o Românie democrată, curată şi independentă.

Cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944 – 1989, îmi înclin fruntea cu respect în faţa dârzeniei cu care aceştia au înfruntat cea mai mare prigoană petrecută vreodată în ţara noastră şi îmi exprim întreaga compasiune pentru chinurile de nedescris îndurate în închisorile şi lagărele comuniste.

Emilian Frâncu,

Primarul municipiului