MESAJ DIN FRANȚA, de la dr. Nicolae Radu


Locul natal nu se uită. Este și gestul, recent, al medicului-scriitor Nicolae Radu. Aflat la peste 2.000 de kilometri depărtare, în sudul Franței, unde locuiește cu familia, urmărește cu sfințenie faptele bune ale consătenilor săi. Din orașul Bourg-en-Bresse, capitala Departamentului Ain, ne-a expediat următorul mesaj:

Slujbă de pomenire

Cu sufletul încărcat de o mare bucurie, am aflat că în ziua de Sânziene, 24 iunie 2021, a avut loc, în satul meu natal, Cremenari, aparținător comunei Galicea, o slujbă de pomenire a morților aflați în fostul cimitir abandonat cu 30 de ani în urmă. În acest cimitir, cu o vechime de peste 200 de ani, își dorm somnul de veci stră-străbunii locului, bunicii și părinții noștri, ființe de care ne amintim întotdeauna cu mare drag.
Slujba de pomenire a fost oficiată de Preacucernicul părinte paroh Ilie Udrea la bisericuța construită cu aproape două decenii în urmă în vechiul cimitir, sfințită la acea vreme de Părintele Episcop al Râmnicului, mai apoi ridicat la demnitatea de Arhiepiscop al Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim Cristea, care a trecut la Domnul în dimineața zilei de 9 aprilie 2014. Clerul, credincioșii și toți cei care l-au cunoscut și prețuit își amintesc și astăzi cu iubire de cel care a fost vrednic ierarh de veșnică pomenire.
Mulțumesc părintelui paroh și enoriașilor bisericii noastre străbune pentru fapta care aduce un prinos de recunoștință înaintașilor unor locuri încărcate de frumoase și de neuitate tradiții.
Dr. Nicolae RADU