Luni, Armata a asaltat Energeticul cu un veteran din Afganistan


• maiorul Emilian Nicu  a fost vârful de lance al promovării carierei militare susținute de „Ziua Armatei României în școli”

După cum vă informam și anterior, Centrul Militar Județean Vâlcea în colaborare cu Centrul de Perfecționare Geniu și EOD din Râmnicu Vâlcea au organizat evenimentul „Ziua Armatei României în școli”. Astfel, între orele 10.00 și 13.00, la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, activitatea de promovare i-a avut ca participat elevi ai colegiilor naționale militare din Craiova și Alba-Iulia, absolvenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, militari participanți în teatrele de operații. În curtea Colegiului, elevii s-au putut bucura și de o expoziție cu tehnică, armament, aparatură și materiale militare dar și de urmașul legendarul Biță, este vorba de unul din mulții săi ucenici, câinele Bex.
Prezentarea din amfiteatrul unității a fost deschisă de către lt.col Nicolae Olaru, șeful CMJ Vâlcea și susținută în continuare de maiorul Emilian Nicu, recent întors dintr-un teatru de operațiuni, la a cincea misiune internațională, de elevul Alexandru Buda, de elevul caporal Dumitru Daniel Simion, originar din Frâncești, de eleva caporal Maria Teodora Curea, eleva fruntaș Georgiana Filofteia Butuc, de slt Anamaria Covaci. Fondul sonor a fost asigurat, din nou, de către membrii fanfarei militare „Constantin Brâncoveanu” sub bagheta plt.adj (r) Petrişor Mirea.