Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

„La Școala cu Ceas”, la cea de-a XXII-a ediție


Școala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda, weekend-ul ce abia s-a încheiat, celei de-a XXII-a ediții a Concursului Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas”, disciplinele geografie şi istorie pentru elevii claselor V-VIII, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea, cu sprijinul sponsorilor.
Din partea Ministerului Educaţiei Naţionale a fost prezent profesor doctor Steluța Dan, inspector general pentru aria curriculară „Om și societate”, iar din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Vâlcea, echipa condusă de profesor Andra Bică, inspector școlar general. De asemenea, din partea Facultăţii de Geografie a Universităţii Bucureşti a fost prezent conferenţiar universitar doctor Marian Ene.
La această ediţie s-au înscris 1.500 de elevi de gimnaziu din 23 județe ale ţării (Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Mehedinți, Bihor, Suceava, Botoșani, Alba, Prahova, Călăraşi, Teleorman, Arad, Dâmbovița, Brașov, Vaslui, Bucureşti, Olt, Dolj, Argeș, Bistrița-Năsăud, București, Ilfov, Vâlcea), atrași de subiectele interesante. Lucrările au fost evaluate de către profesori de geografie şi de istorie din toate județele participante. Sâmbătă, începând cu ora 18.30, a avut loc festivitatea de premiere în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea, elevii fiind răsplătiți pentru rezultatele obținute cu medalii, diplome, iar primul elev de la fiecare clasă a primit Cupa Școlii „Take Ionescu”, atât la geografie, cât și la istorie. De asemenea, elevii care au obținut premiul I la fiecare clasă, au fost premiați cu un pachet cu reviste Terra Magazin. Conform regulamentului specific al concursului, jumătate din participanții fiecărei clase au primit premii și mențiuni, respectând algoritmul din anii trecuți, cu 25% premii, astfel 1/6 premii I cu medalii de aur, 1/3 premii II cu medalii de argint si 1/2 premii III cu medalii de bronz și următorii 25% mențiuni. Rezultatele se află afișate pe site-ul Școlii „Take Ionescu”.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment