Burcea ne-a surprins din prima: a chemat la națională o singură jucătoare de la campioana SCM Râmnicu Vâlcea!


Abia instalat la cârma echipei naționale de handbal feminin, Bogdan Burcea pare pus pe schimbări majore în ceea ce privește numele jucătoarelor convocate la prima reprezentativă. Doar jumătate dintre handbalistele care erau convocate în mod obișnuit de suedezul Tomas Ryde par să își mai găsească locul în componența primei reprezentative imaginată de noul selecționer. Iar SCM Râmnicu Vâlcea pare a fi echipa care a fost „executată” din plin! Nu putem spune altceva după ce noul selecționer a făcut cunoscute numele celor 20 de jucătoare convocate pentru acțiunea de pregătire a echipei naționale ce se desfășoară în perioada 19-22 ianuarie. Dacă SCM Râmnicu Vâlcea (care este și campioana en-titre a Ligii Florilor) avea convocate constant patru-cinci sau chiar șase jucătoare, de această dată proporția vâlcencelor chemate să îmbrace tricoul primei-reprezentative s-a redus considerabil. Doar portărița Yulia Dumanska și-a regăsit numele pe lista jucătoarelor de la SCM Râmnicu Vâlcea convocate de noul selecționer. Deși erau apte pentru a fi convocate, jucătoare precum Cristina Florică, Raluca Băcăoanu, Mădălina Zamfirescu sau Diana Ciucă nu și-au mai găsit locul la prima reprezentativă.

Să privim partea plină a paharului: Pera va avea mai multe jucătoare în pregătiri

Totuși, chiar dacă suporterii echipei noastre se așteptau în mod cert ca Bogdan Burcea să convoace la echipa națională mai multe jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea (și nu doar pe Yulia Dumanska – fosta lui elevă de pe vremea când portărița evolua la SCM Craiova), există și o parte pozitivă în tot acest aspect. În perspectiva debutului în grupele principale ale Ligii Campionilor de sâmbătă, 25 ianuarie (când la Vâlcea va poposi campioana Sloveniei – Krim Ljubljana), antrenorul Florentin Pera va avea la dispoziție aproape întreg lotul pentru pregătirea în condiții optime a dificilei întâlniri.

CSM București are cele mai multe jucătoare convocate la echipa națională

Pentru acțiunea din perioada 19-22 ianuarie, echipa națională de senioare se va reuni într-un format cu 20 de jucătoare. Dintre acestea, cele mai multe provin de la CSM București, vicecampioana Ligii Florilor, care are patru sportive selecționate. Iată lista completă, în funcție de echipele de club pentru care evoluează handbalistele convocate:
CSM București: Denisa Dedu, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Crina Pintea;
SCM Craiova: Ana-Maria Țicu, Ana-Maria Savu, Patricia Vizitiu;
Gloria Buzău: Ana-Maria Iuganu, Andreea Rotaru, Alina Ilie;
HC Zalău: Raluca Kelemen, Dana Abed-Kader, Alexandra Severin;
Gloria Bistrița: Nicoleta Dincă, Laura Pristăvița;
HC Dunărea Brăila: Bianca Tiron, Elena Dache;
SCM Râmnicu Vâlcea: Yulia Dumanska;
HC Minaur Baia Mare: Sonia Seraficeanu;
CSM Slatina: Lorena Ostase.

Posting....