La biblioteca județeană, vernisajul expoziției de carte veche georgiană


Miercuri, 10 aprilie, cu începere de la ora 12.00, Holul Mare al Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” va fi gazda unui eveniment literar deosebit. În citadela culturii din județul nostru, al cărei nume este strâns legat de un sfânt originar din Georgia – Iviria (devenit protectorul spiritual al Râmnicului), se va desfășura vernisajul expoziției de carte veche din această țară. Întregul eveniment va fi organizat sub titulatura „Prima Tipografie georgiană: izvorul relațiilor georgiano-române”, desfășurat cu sprijinul Ambasadei Georgiei la București.

Invitați de seamă din Georgia

La acest eveniment și-au anunțat prezența Mirian Khositashvili – directorul adjunct al Bibliotecii Naționale Parlamentare din Georgia și Zaal Abashidze – directorul Centrului Naţional de Manuscrise din Georgia. De asemenea, la întâlnire va fi prezent Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei la București.
La final, se cuvine să amintim instituțiile care și-au adus contribuția pentru organizarea acestui eveniment care pune încă o dată Râmnicul pe harta culturii naționale și europene: Ambasada Georgiei la București, Biblioteca Națională Parlamentară din Georgia, Centrul Național de Manuscrise din Georgia și Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.