Jucătoarele râmnicene vor disputa meci de totul sau nimic pentru calificarea în play-off


• HCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila, mâine, de la ora 17.15

Eşecul suferit sâmbăta trecută pe terenul bucureştencelor de la CSM, coroborat cu succesul pe care CSM Ploieşti l-a obţinut în deplasarea de la Mureşul Târgu Mureş, a scos echipa noastră din „zona” play-off-ului Ligii Naţionale. Cu numai două etape rămase de disputat până la încheierea sezo­nului regulat, gruparea prahoveană, contra­can­didata clubului vâlcean la calificarea în play-off, se află pe locul opt în ierarhie, ultimul care asigură prezenţa la „masa bogaţilor” din handbalul feminin românesc. Deşi diferenţa dintre ocupantele poziţiilor opt şi nouă nu este una tocmai semn­ificativă, aceasta fiind de numai două puncte, puţinele me­ciuri pe care municipalele din Râm­nic le mai au de jucat şi programul mai dificil comparativ cu cel al ploieştencelor fac ca misiunea de a se califica în play-off să fie cât se poate de dificilă. De altfel, clasarea între cele mai bune opt cluburi ale Ligii Naţionale este chiar obiectivul pe care jucătoa­rele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca îl au trasat pentru sezonul actual.

Mâine ne putem lua soarta în propriile mâini sau.. părăsim lupta învinşi

În următorul joc, cel din cadrul etapei a XXV-a (penultima din sezonul regulat al Ligii Naţionale), HC Municipal Râmnicu Vâlcea va susţine unul dintre cele două teste cruciale pentru menţinerea în „cărţile” îndeplinirii obiectivului. Astfel, mâine, 3 aprilie, cu începere de la ora 17.15, în Sala Sporturilor „Traian”, HC Municipal va primi replica grupării HC Dunărea Brăila. Confruntarea dintre cele două echipe se anunţă cât se poate de încinsă, succesul fiind pentru oricare dintre acestea aur curat. Pentru vizitatoarele de pe malul Dunării (ocupantele locului al şaptelea în ierarhia Ligii Naţionale), trei puncte cucerite la Vâlcea ar echivala cu asigurarea matematică a calificării în play-off. De partea cealaltă, pentru HC Municipal, cele trei puncte ar fi unele de supravieţuire şi continuare a luptei. Asta pentru că, în eventualitatea în care echipa noastră se va impune în faţa Dunării, iar CSM Ploieşti nu va câştiga partida programată duminică pe terenul devencelor de la Cetate, Vâlcea ar reveni pe locul opt în clasament şi ar depinde numai de rezultatele sale până la finalul campionatului. În caz contrar, în eventualitatea unui eşec sau chiar a unei remize, în funcţie şi de rezultatul din partida de la Deva, echipa vâlceană poate părăsi lupta pentru calificarea în play-off, obiectivul fiind compromis.

Partida va fi televizată!

Datorită mizei importante pe care meciul programat mâine în Sala Sporturilor „Traian” o va aduce cu sine, Brăila putându-şi asigura calificarea în play-off în eventualitatea unei victorii, managerii posturilor de televiziune DigiSport au decis să transmită în direct evenimentul. Astfel, municipalele vor apărea din nou pe „sticla” micilor ecrane după o pauză de câteva săptămâni. Oficialii clubului râmnicean speră totuşi ca suporterii să nu uite că o echipă se susţine cel mai bine din tribune şi îi invită pe aceştia în număr cât mai mare la sală.

Programul etapei a XXV-a

Astăzi, 2 aprilie
CSM Bucureşti – Mureşul Tg. Mureş
Mâine, 3 aprilie
HCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila
Sâmbătă, 4 aprilie
Neptun Constanţa – SCM Craiova
Duminică, 5 aprilie
HCM Roman – HC Zalău
Corona Braşov – Universitatea Cluj
Cetate Deva – CSM Ploieşti
Joi, 16 aprilie
HCM Baia Mare – Unirea Slobozia
Clasamentul Ligii Naţionale: HCM Baia Mare 66p, CSM Bucureşti 65p, Corona Braşov 57p, SCM Craiova 46p, HCM Roman 41p, HC Zalău 37p, HC Dunărea Brăila 34p, CSM Ploieşti 31p, HCM Râmnicu Vâlcea 29p, Universitatea Cluj 26p, Cetate Deva 24p, Neptun Constanţa 20p, Unirea Slobozia 18p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off
*ultimele şase vor evolua în play-out