Jerry Gane a semnat cu CSM


• ce își propune fostul atacant al Craiovei la echipa de la poalele Capelei?

După ce a devenit o certitudine faptul că, la nivelul ligii secunde, antrenorii trebuie să dețină licența PRO, Adrian Dulcea a fost ne­voit să renunțe la funcția de tehnician prin­cipal de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Oficialii clubului din Parcul Zăvoi s-au mișcat însă repede și au reușit, în scurt timp, un antrenor care să dețină o astfel de patalama. Ionel Tersinio Gane (foto, stânga), cunoscut în fotbalul românesc drept Jerry Gane, este omul adus pentru a reda „sportului rege” din județul nostru strălucirea pe care o caută de ani nenumărați. Deși va fi foarte greu să atace promovarea într-un campionat cu 22 de echipe (după cum au stabilit reprezen­tanții Federației Române de Fotbal), Jerry Gane este convins că poate face o treabă bună la Vâlcea, care să se finalizeze cu o mult dorită promovare. În tentativa sa, Gane va fi ajutat de secundul George Biță, antrenorul cu portarii Robert Tufiși, dar și de Adrian Dulcea.

CV impresionant pentru Gane

Pe site-ul oficial al clubului din Parcul Zăvoi a apărut și o prezentare a noului antrenor. În rândurile următoare, redăm prezentarea pe care oficialii de la CSM i-au făcut-o lui Jerry Gane:
„Fostul atacant, Ionel Tersinio Gane, s-a născut pe 12 octombrie 1971, în localitatea doljeană Drănic și a debutat în fotbalul mare la Universitatea Craiova pentru care a jucat prima dată între 1988 și 1996, bifând 155 meciuri în care a marcat de 31 de ori. Timp de două sezoane, 1990-1992 a fost împru­mu­tat la Electroputere Craiova, formație pen­tru care a marcat 9 goluri. Prima expe­riență în străinătate pentru Jerry a fost la Ossasuna, în Spania. Apoi a mai îmbrăcat tricourile formațiilor St. Gallen (Elveția), Grasshopper (Elveția), Tianjin Teda (China) și Bochum (Germania). În străinătate a jucat 195 de meciuri și a marcat 78 de goluri dintre care cele mai multe în cam­pio­natul elvețian, 68. În campionatul intern a mai evoluat pentru Universitatea Cra­iova, în alte două rânduri, Rapid București, Dinamo București și FC Argeș. Ionel Gane are și opt selecții în tricoul echipei naționale a României. Jerry și-a început cariera de antrenor în anul 2007, ca secund al italianului Napoli la Universitatea Craiova. I-a an­tre­nat pe juveți și ca interimar, apoi a plecat tot secund al italianului la FC Brașov. A mai antrenat pe Gaz Metan Cra­iova, CS Turnu Severin, CS Uni­ver­sitatea Cra­iova și Petrolul Ploiești.”

Noul antrenor vrea public numeros în tribune

După ce a semnat contractul pe un sezon cu CSM Râmnicu Vâlcea și a vizitat baza sportivă a clubului din Parcul Zăvoi, Jerry Gane a oferit și primele declarații. Citat de site-ul oficial al CSM-ului, Gane a declarat: „Începe un proiect frumos la CSM și mă bucur că fac parte din acest proiect. Am decis să accept această provocare pentru că aici mă simt ca acasă. Am avut discuții cu managerul Lucian Munteanu și am decis împreună să facem o echipă bună, frumoasă, pentru acest oraș. De lot este devreme de vorbit, vom vedea ce facem zilele viitoare. Condițiile sunt bune, condiții în care se poate lucra. Sunt condiții bune pentru o echipă de Liga a II-a, dornică de performanță.”
Jerry Gane a transmis un mesaj și către pătimașii iubitori ai fotbalului din județul nostru. Noul antrenor își dorește ca echipa râmniceană să fie susținută, din tribune, de cât mai mulți vâlceni: „Îi rog (pe fani n.red.) să vină alături de noi. Vreau să-i aducem la stadion în număr mare. Știu că le place fotbalul, că apreciază fotbalul frumos. O să fie un campionat mai dificil decât în sezonul trecut, cu o singură serie.”

Posting....