Iran și Kazahstan, ținte ușoare pentru tricolore


După victoria din seara de 3 decembrie contra necunoscutelor din Iran (scor 39-11 pentru România), tricolorele și-au continuat raliul în cursa către medaliile Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania (competiție care se dispută în perioada 1-19 decembrie 2021).
Duminică seara, sportivele pregătite de selecționerul Adrian Vasile au dat peste Kazahstan, o echipă doar cu puțin mai cunoscută în handbalul mondial decât Iranul. Așa cum era de așteptat, nici acest joc a pus probleme româncelor, scorul nefiind strâns decât în primul sfert de oră al întâlnirii. Elevele lui Adi Vasile au forțat atât cât a trebuit, astfel încât adversarele din stepele Asiei să nu aibă nicio șansă pentru obținerea victoriei. Acest joc secund pe care România l-a disputat în cadrul primei faze a grupelor Campionatului Mondial din Spania s-a încheiat cu scorul 38-17 în favoarea tricolorelor.

Urmează «șocul» cu Norvegia

După cele două meciuri de antrenament pe care România le-a avut cu Iran și Kazahstan, tricolorele vor întâlni singurul adversar cu adevărat de calibru cu care se puteau duela în această grupă a întrecerii mondiale. Este vorba despre Norvegia, o națională care nu mai are nevoie de nicio prezentare, după cum chiar selecționerul Adi Vasile declara înaintea debutului turneului. Ambele formații au maxim de puncte (fiecare câte patru) după primele două meciuri din grupe, iar duelul lor direct va stabili numele echipei care va câștiga această grupă.
Întâlnirea dintre România și Norvegia este programată marți, 7 decembrie 2021, cu începere de la ora 21.30.
În faza următoare a grupelor, România va disputa alte trei jocuri; în mod cert contra naționalelor din Olanda și Suedia, dar și a uneia dintre Uzbekistan și Puerto Rico.