Într-un meci dramatic, care a avut nevoie de patru reprize de prelungiri, Colegiul Energetic a obținut argintul naţional la junioare I


• în marea finală disputată ieri, la Cluj Napoca, jucătoarele de la Energetic au cedat în fața redutabilei grupări CSM Bucureşti, scor 40-43
Aşa după cum vă anunţam în numere anterioare ale publicaţiei noastre, finalul săptămânii trecute a însemnat pentru echipa de junioare I a Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea participarea la un nou turneu final. Handbalistele pregătite de antrenorii Marius Dănuleţ şi Steluţa Luca s-au aflat la Cluj Napoca, acolo unde, timp de cinci zilele consecutive, s-au duelat în meciuri pentru cucerirea unei medalii cât mai strălucitoare. În primele trei partide, contând pentru faza grupelor, Energeticul a făcut instrucţie cu adversarele, dovedindu-şi pretenţiile îndreptăţite pentru cucerirea aurului naţional. Miercuri, jucătoarele noastre s-au impus cu 33-28 în faţa echipei din Odorhei, joi au trecut cu 33-29 de LPS Roman, pentru ca vineri să învingă foarte clar ocupanta locului secund, HC Activ Plopeni, scor 27-22.
Sâmbătă, în prima semifinală a Campionatului Naţional de Juniori I, Colegiul Energetic a întâlnit Universitatea Reşiţa, o echipă pe care o învinsese cu prilejul turneului semifinal de la Buhuşi. Situaţia de atunci s-a repetat, însă cu mult mai multă muncă pentru elevele antrenorilor Dănuleţ şi Luca. Reşiţa a condus în prima repriză, dar „energeticienele” au revenit pe final şi s-au impus la un gol diferenţă, scor 37-36. Victoria a fost scump plătită de echipa noastră, pivotul Florentina Craiu încasând un cartonaş roşu care a ţinut-o pe banca de rezerve în ultimul act.
Duminică, cu începere de la ora 13.00, Colegiul Energetic a întâlnit în marea finală puternica (cel puţin din punct de vedere financiar) echipă CSM Bucureşti. Şi acest joc a fost extrem de echilibrat, având nevoie de patru reprize de prelungiri. În cele din urmă, deși au luptat cu multă determinare, jucătoarele de la Energetic au trebuit să se recunoască învinse, bucureștencele impunându-se cu 43-40. Astfel, la doi ani trecuţi de la momentul în care aceeaşi echipă (cu un lot din care au dispărut însă multe jucătoare între timp) cucerea, în Bucureşti, titlul naţional la junioare II, iată că situaţia a fost foarte aproape de a se repeta de această dată la Cluj Napoca, Energeticul cucerind medalia de argint și titlul de vicecampioană națională la junioare I.
Merită astfel felicitaţi cei doi antrenori, Marius Dănuleţ şi Steluţa Luca, dar şi întreg lotul de jucătoare care au făcut posibilă această mare performanţă: Diana Brânzan, Bianca Curmenţ, Andrada Stoica – Iulia Andrei, Alexandra Ciucă, Florentina Craiu, Nicoleta Deaconu, Ani Dumitraşcu, Cristina Mitrache, Elena Piţoiu, Norica Pârvulescu, Roxana Stanciu, Hermina Stoicănescu şi Larisa Zamfira.