Informații actualizate de la DSP: CREȘTE IAR NUMĂRUL VÂLCENILOR internați la ATI


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent (vineri, 16 octombrie 2020 – inclusiv), 3.447 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 151 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 53 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 90 au forme medii și 8 se află internate în secția ATI.
La momentul actual, în județ sunt active 28 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 3 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.924 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 21.060 de teste.
În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 60 de decizii de izolare și 66 de decizii de carantină. În prezent, 1.003 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 684 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea