Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 august 2019

Incendiu în Stoilești: acoperișul unei case s-a făcut scrum


Advertisements

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi, în data 24.01.2019, la ora 08.24, în comuna Stoilești, sat Băroiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului construit din lemn cu învelitoare din tablă. Până la lichidare, au mistuit structura de rezistență a acoperișului și tocăria de la etaj. De asemenea, au fost afectate și zidurile imobilului în urma infiltrării apei. După aproape două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din gospodărie. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma autoaprinderii plafonului, la trecerea coșului pentru evacuarea fumului.

Sfaturi de la pompieri

Pentru prevenirea unor astfel de situații recomandăm respectarea următoarelor reguli:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).
• Compartimentul de Informare și Relații Publice al ISU Vâlcea

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate